Петък, 19 Април 2024, 02:43

Гостуване на представители от община Костинброд в община Бабушница, Република Сърбия

13 Март 2017, 21:37
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 983 0


По покана от председателя на „Златна Ракита“ г-н Саша Златанов бе върнато гостуване в община Бабушница от г-жа Теодора Гогова- зам.кмет на община Костинброд, г-н Симеон Спасов- кмет на с.Голяновци, г-н Борислав Борисов – кмет на с.Петърч и г-н Павлин Аврамов- началник отдел „Оперативни програми и проекти“.
Визитата бе в село Звонци, община Бабушница на 9 март, по повод честването на традиционния български обичай - Баба Марта. От както българите в Сърбия са официално признати за национално малцинство, местната организация на Националния съвет на българите организира празник в началото на март и го посвещава на мартениците като уникален за България символ за здраве и берекет. Тържество бе организирано в Основното училище „Братство“, в село Звонци
Ансамбълът за народни песни и танци "Граовска младост" при Двореца на културата, гр. Перник изнесе концерт пред сънародниците ни в село Звонци, което сега е в рамките на община Бабушница, но до 1964 г. самото то е било общински център. Организатори на тържеството бяха г-н Иван Таков – деятел на Националния съвет на българите в Сърбия и представител на организацията в Звонци, както и член на общинската управа в Бабушница и г-н Саша Златанов – общински съветник и координатор за сътрудничество с националните малцинства.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete