Четвъртък, 25 Април 2024, 13:53

ГПЧЕ "Алеко Константинов"- Правец е училище посланик на европейските идеи

29 Юни 2017, 14:41
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3719 0


Гимназията с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“ участва в проект "Програма за училища посланици на Европейския парламент" през учебната 2016/2017 г.


На 29.06.2017 г. на официална среща бе връчен плакет на гимназията за училище посланик на Европейския парламент. Цветанка Щерионова, директор на училището, приветства старшите и младши посланици за активното участие и отличното представяне в проекта. Почетен гост на срещата бе  Таня Чунтова, представител на Информационното бюро на Европейския парламент, която сподели, че участниците имат много дейности през изминалата година и е впечатлена от показания ентусиазъм и постигнат резултат. Тя допълни, че самата програма за училища посланици на Европейския парламент цели да насърчи информираността относно Европа и европейската парламентарна демокрация сред младите хора. Това включва не просто запознаването им с факти за Европейския съюз, но и предоставянето на опит във връзка с европейското гражданство: какво означава на практика ЕС в ежедневието живот и какво може да се направи, за да се гарантира, че в бъдеще Европа ще бъде такава, каквато искаме да бъде.


Младите посланици на Правец показаха постигнатото в този проект чрез презентация. Разказаха и за последната среща за тази година на посланици с депутата Петър Курумбашев, чрез чиято покана 11 млади посланици- 8 от ГПЧЕ и 3 от ПГ по КТС гр. Правец посетиха Брюксел в началото на тази седмица. Посланиците са придружени от Цветелина Владимирова- общински съветник към Община Правец.


Всички младши посланици и двама старши посланици- Нели Тенева и Стефка Атанасова получиха сертификати за участие. Плакекът за Училище посланик на ГПЧЕ „Алеко Константинов“ получи г-жа Щерионова, която сподели, че ще бъде поставен в централното фоайе на училището.


Програмата за училища посланици е дългосрочен проект на ЕП и от месец септември 2017 г. ще започне нова кампания за следващата учебна година, като възможност за участие ще получат нови 30 училища. 

 



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete