Четвъртък, 25 Април 2024, 23:35

Град Правец ще отбележи Световния ден на недоносените деца

13 Ноември 2019, 14:53
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1729 2


На 17 ноември в град Правец ще се отбележи Световният ден на недоносените деца. Благодарение на Община Правец обновеният фонтан в града ще свети в лилаво в знак на съпричастност към недоносените деца и техните семейства и в памет на тези бебета, които за жалост не са успели да се преборят за живота си.

Освен това, жителите и гостите на град Правец ще имат възможност да се насладят на кадрите от едноименната изложба на Фондация “Нашите недоносени деца” “Родени герои - животът, който предстои”, които ще бъдат прожектирани на видео стена.

Тя е посветена на правото на пълноценен живот на всички недоносени деца и новородени бебета с влошено здравословно състояние.

По време на прожекцията ще могат да бъдат разгледани снимки на недоносени деца от самото им раждане и първите грижи за тях в неонатологичните отделения, от периодите след изписването им и в последващите етапи от живота им.

Фотографиите, заснети от известния детски фотограф Калина Арсова, носят специални послания и насочват към нуждата от дългосрочно проследяване на здравословното състояние на децата, родени твърде рано и с ниско тегло. „Тези снимки не са просто кадри. Те показват ежедневието на тези деца – низ от консултации и терапии, които са необходими, за да бъде разгърнат пълният им потенциал. Фотосесиите са запечатали ежедневната им борба – за първата глътка въздух, за първата прегръдка, първата крачка… чак до израстването им в хора със собствени семейства и деца“, споделят организаторите от Фондацията.

Целта на изложбата е да привлече вниманието на обществото към все по-актуалния проблем за недоносените деца. През май 2019 г. Фондация „Нашите недоносени деца“ внесе в Министерството на здравеопазването проект за създаване на „Национална програма за проследяване здравето на недоносените деца“.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: Анонимен 13 Ноември, 20:54

    Ми там има най много недоносени в цялата област.

    • (3) (1)
      1. добавен от: Гост 13 Ноември, 21:39

      А ти от къде си бе, трандафор недоклатен!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete