Сряда, 29 Януари 2020, 11:14

Град Своге с нова детска площадка

16 Юли 2019, 09:51
(1) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 323 4


Децата от квартал Старо село в град Своге вече се радват на чисто нова детска площадка. На 12.07.2019г. се състоя официалното откриване на новоизграденото съоръжение. Модерната площадка, съобразена с всички изисквания на Европейския съюз за безопасност, бе открита от инж. Валентин Михайлов - заместник- кмет на общината, който уточни, че реновирането на детския кът е част от политиката на Община Своге – навсякъде да има достъпни, удобни и модерни места за игра на всички подрастващи, които ще ги използват по предназначение и ще им се радват.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

 • Отговори (1) (0)
  1. добавен от: Малоумник 17 Юли, 15:32

  След драстично вдигане на данъците, вместо общината да предприеме мерки за лошата инфраструктура и започне да работи по нови изисквания с евросредства или общински си описва състоянието на инфраструктурата - водоснабдяване и канализация в собствения си сайт, некадърност грози тази област.

  Водоснабдяване и канализация: В общината има изграден един магистрален водопровод с каптиран дебит от 210 л/сек., от който частично са водоснабдени части от гр.Своге (60%) и селата Свидня и Искрец. Останалите населени места се водоснабдяват от локални водоизточници. Количеството на доставената вода на човек от населението в общината през е 111 л/ч ден, което е сравнително близко до стойността на показателя за страната (137 л/ч ден) и областта (119 л/ч ден). Количествата на доставената вода за домакинствата в община Своге (68 л/ч ден) е по-ниска от стойностите за областта и страната (съответно 86 и 90 л/ч ден). Водопроводната мрежа в цялата община е остаряла и амортизирана, което води до чести аварии и загуба на питейна вода. Много ниско е нивото на изграденост на канализационната мрежа в общината. Частично изградена канализационна мрежа има в гр.Своге (60%) и селата Церово (40%), Реброво (20%) и гара Лакатник (30%). В останалите населени места се използват септични ями и попивни кладенци. Наложително е изграждането на пречиствателна станция за отпадни води. Това обаче е оправдано, ако се обхванат повече населени места, така че броят на жителите, ползващи пречиствателната станция, да отговаря на нормите за експлоатация на съоръжението. Като алтернативен вариант е възможно изграждането на модулни пречиствателни станции в отделните населени места, които като техническо решение са особено подходящи за села с малък брой жители. Те са и икономически по-рационални, защото не изискват значими инвестиции.

 • Отговори (2) (1)
  2. добавен от: Аз съм 17 Юли, 15:45

  Задължително е да се спомене ,че старата детска площадка се принесе в квартал спирка Желен,след като детските катерушки собственост на жителите на спирка Желен,им бяха откраднати от кметството и принесени в село Церово. След месеци на мълчание от протестни писма от жителите на спирката до кметството, и подаване на сигнал до областното управление в София старите детски съуражения на Своге се появиха на спирка Желен.
  Със сигурност се провалиха плановете на някой от кметството за намеренията на старата площадка. Спрете да крадете

 • Отговори (0) (0)
  3. добавен от: Пунта Мара 19 Юли, 19:24

  Дървата са малко,дървата не стигат деца.....

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Синигерче 19 Юли, 19:25

  Няма да спрат да крадат,само Господ ще ги спре.Скоро.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (3)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (3)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (225)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (22)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (18)
70% Complete
Мир по Земята (38)
70% Complete