Неделя, 31 Май 2020, 03:51

Градоначалникът за приза "Кмет на годината" в категория "Smart city": Това е положителен знак, че гражданите оценяват усилията, които общинската администрация влага

20 Септември 2019, 13:52
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 703 9


Както ви информирахме в средата на седмицата, кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов взе приза "Кмет на годината" в категория "Smart city" в раздел "Средна община. Г-н Иван Гавалюгов е носител на множество отличия в рамките на конкурса. През 2017г. бе обявен и за "Кмет на годината" в категория "Инвестиции и работни места", а през 2018г. получи първото място в категория "Инвестиции и работни места". През месец април 2017г. бе отличен за "Кмет на месеца" в надпреварата за "Пролетно почистване", а през месец април 2019г. отново получи месечната награда в категория "Инвестиции и работни места".

На брифинг с местните медии днес градоначалникът коментира наградата, заявявайки, че ботевградчани трябва да бъдат горди, че Ботевград три години подред е отличен в някаква категория. „Разбира се, наградата се връчва на кмета, но всъщност е за дейността на администрацията и отразява виждането на жителите на една община за извършеното през съответния период, за който се присъжда съответната награда. Приемам я, разбира се, със задоволство. Това е положителен знак, че гражданите оценяват усилията, които общинската администрация влага“, коментира Гавалюгов.

По думите на класацията е доста престижна, тъй като конкурсът обхваща всички 265 общини в България. Той е широко популярен и подкрепен от всички институции, включително и държавните.

„Конкретно за наградата “Smart city” мисля, че през изминалия мандат се реализираха съвременни и интелигентни решения в различни сфери. Мога да отлича изградената система за видеонаблюдение- обещание, което през 2015г. се ангажирах да реализирам. Накрая на мандата мога да заявя със задоволство, че над 200 камери в цялата община вече са монтирани и изпълняват своите функции. Имаме модерен, съвременен център за видеонаблюдение с денонощна 24 часова жива връзка с оператор, който приема и разпределя всякакъв тип проблеми. Подменено е до голяма степен уличното осветление в Ботевград. Знаем как изглеждаше градът нощно време преди 4 години, виждаме го и сега. Процесът продължава. Знаете, че имаме сключен договор за доставка на съответните високоефективни, енергоспестяващи светлодиодни лед улични осветители. Буквално всеки ден някоя нова улица в Ботевград се радва на удобството да бъде осветена от енергоефективните и с много добра осветеност улични лампи. Така че това е едно друго умно решение, ако трябва буквално да преведем „smart city”, каза кметът и допълни:

„Синята зона също мога да определя като едно интелигентно, умно и ефективно решение. Считам, че за двумесечния период, в който функционира, показва положителния ефект от въвеждането й.

Като друго умно решение, реализирано от общината, кметът посочи изграждането на безплатната Wi-Fi зона, която бе изградена през изминалото лято. Тя се разпростира на територията на големите населени места в цялата община. Основните публични зони в Ботевград са градския парк и центърът, които имат високоскоростен, безжичен и напълно безплатен интернет достъп. Безплатен Wi-Fi имат и централните зони в селата Литаково, Скравена, Новачене, Трудовец и Врачеш.
За финал кметът заяви: „Аз влагам следния смисъл в наградата “Smart city“ : умно, интелигентно управление за умни и интелигентни граждани“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

 • Отговори (19) (4)
  1. добавен от: Анонимен 20 Септември, 14:07

  Много ми харесва :" умно, интелигентно управление за умни и интелигентни граждани“. Това е бъдещето, това е пътя по който трябва да върви Ботевград! Поздравления!

  • (17) (2)
   1. добавен от: Анонимен 20 Септември, 14:36

   Поздравления и от мен! И нека подкрепим кмета отново, защото не е редно не българи да решават кой ще ни е кмет. Не за друго, ами защото Ботевград се намира в България.

 • Отговори (15) (5)
  2. добавен от: Анонимен 20 Септември, 14:20

  Истински стопанин и водач, браво

 • Отговори (3) (12)
  3. добавен от: Анонимен 20 Септември, 14:44

  Да го на правата приз космонавт кухи. Призове

 • Отговори (3) (16)
  4. добавен от: Анонимен 20 Септември, 15:12

  Завършен некадърник

  • (7) (5)
   1. добавен от: Анонимен 20 Септември, 18:22

   Ти си завършен олигофрен

  • (2) (2)
   2. добавен от: Анонимен 20 Септември, 22:31

   Ти па си много убава в устата

 • Отговори (4) (0)
  5. добавен от: Анонимен 21 Септември, 15:47

  Не разбрах, за какъв „Smart City“ става въпрос? Дали най-умният или най-хубавият град? Чуди се Смее се Нито едното, нито другото. Това го показаха и журналистите, и актьорът от ботевградски произход в предаването за туризъм в България, излъчено по БНТ. Голям смях! Отегчен Объркан Чуди се Симеон Владовски дори се изказа в смисъл, че вече не му се идва в родния му град, заради грозотията, мръсотията, простотията и неуредиците в околната среда, нашироко разпространени... А Кметчето измрънка нещо, смотолеви. И хайдеее _ журналистите директно към Етрополе... То в нета може да се гласува многократно от един и същ потребител. Та не можеш да му хванеш края...

 • Отговори (3) (0)
  6. добавен от: Анонимен 21 Септември, 15:47

  Всеки знае себе си. Които го одобряват да гласуват. Аз не одобрявам Кмета и общинската администрация, които не изпълняват служебните си задължения да отговарят в срок до максимум 30 дни на подадени не анонимни, писмени сигнали, тъжби. И не вземат необходимите мерки от години. Нито тези, с които не може да се свържеш часове, дни наред с публикуваните им служебни телефони... Уважението трябва да е взаимно! В противен случай _ баста!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (13)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (1051)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (108)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (79)
70% Complete
Мир по Земята (163)
70% Complete