Вторник, 16 Април 2024, 07:49

Градоначалникът за приза "Кмет на годината" в категория "Smart city": Това е положителен знак, че гражданите оценяват усилията, които общинската администрация влага

20 Септември 2019, 13:52
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1035 9


Както ви информирахме в средата на седмицата, кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов взе приза "Кмет на годината" в категория "Smart city" в раздел "Средна община. Г-н Иван Гавалюгов е носител на множество отличия в рамките на конкурса. През 2017г. бе обявен и за "Кмет на годината" в категория "Инвестиции и работни места", а през 2018г. получи първото място в категория "Инвестиции и работни места". През месец април 2017г. бе отличен за "Кмет на месеца" в надпреварата за "Пролетно почистване", а през месец април 2019г. отново получи месечната награда в категория "Инвестиции и работни места".

На брифинг с местните медии днес градоначалникът коментира наградата, заявявайки, че ботевградчани трябва да бъдат горди, че Ботевград три години подред е отличен в някаква категория. „Разбира се, наградата се връчва на кмета, но всъщност е за дейността на администрацията и отразява виждането на жителите на една община за извършеното през съответния период, за който се присъжда съответната награда. Приемам я, разбира се, със задоволство. Това е положителен знак, че гражданите оценяват усилията, които общинската администрация влага“, коментира Гавалюгов.

По думите на класацията е доста престижна, тъй като конкурсът обхваща всички 265 общини в България. Той е широко популярен и подкрепен от всички институции, включително и държавните.

„Конкретно за наградата “Smart city” мисля, че през изминалия мандат се реализираха съвременни и интелигентни решения в различни сфери. Мога да отлича изградената система за видеонаблюдение- обещание, което през 2015г. се ангажирах да реализирам. Накрая на мандата мога да заявя със задоволство, че над 200 камери в цялата община вече са монтирани и изпълняват своите функции. Имаме модерен, съвременен център за видеонаблюдение с денонощна 24 часова жива връзка с оператор, който приема и разпределя всякакъв тип проблеми. Подменено е до голяма степен уличното осветление в Ботевград. Знаем как изглеждаше градът нощно време преди 4 години, виждаме го и сега. Процесът продължава. Знаете, че имаме сключен договор за доставка на съответните високоефективни, енергоспестяващи светлодиодни лед улични осветители. Буквално всеки ден някоя нова улица в Ботевград се радва на удобството да бъде осветена от енергоефективните и с много добра осветеност улични лампи. Така че това е едно друго умно решение, ако трябва буквално да преведем „smart city”, каза кметът и допълни:

„Синята зона също мога да определя като едно интелигентно, умно и ефективно решение. Считам, че за двумесечния период, в който функционира, показва положителния ефект от въвеждането й.

Като друго умно решение, реализирано от общината, кметът посочи изграждането на безплатната Wi-Fi зона, която бе изградена през изминалото лято. Тя се разпростира на територията на големите населени места в цялата община. Основните публични зони в Ботевград са градския парк и центърът, които имат високоскоростен, безжичен и напълно безплатен интернет достъп. Безплатен Wi-Fi имат и централните зони в селата Литаково, Скравена, Новачене, Трудовец и Врачеш.
За финал кметът заяви: „Аз влагам следния смисъл в наградата “Smart city“ : умно, интелигентно управление за умни и интелигентни граждани“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (19) (4)
    1. добавен от: Анонимен 20 Септември, 14:07

    Много ми харесва :" умно, интелигентно управление за умни и интелигентни граждани“. Това е бъдещето, това е пътя по който трябва да върви Ботевград! Поздравления!

    • (17) (2)
      1. добавен от: Анонимен 20 Септември, 14:36

      Поздравления и от мен! И нека подкрепим кмета отново, защото не е редно не българи да решават кой ще ни е кмет. Не за друго, ами защото Ботевград се намира в България.

  • Отговори (15) (5)
    2. добавен от: Анонимен 20 Септември, 14:20

    Истински стопанин и водач, браво

  • Отговори (3) (12)
    3. добавен от: Анонимен 20 Септември, 14:44

    Да го на правата приз космонавт кухи. Призове

  • Отговори (3) (16)
    4. добавен от: Анонимен 20 Септември, 15:12

    Завършен некадърник

    • (7) (5)
      1. добавен от: Анонимен 20 Септември, 18:22

      Ти си завършен олигофрен

    • (2) (2)
      2. добавен от: Анонимен 20 Септември, 22:31

      Ти па си много убава в устата

  • Отговори (4) (0)
    5. добавен от: Анонимен 21 Септември, 15:47

    Не разбрах, за какъв „Smart City“ става въпрос? Дали най-умният или най-хубавият град? Чуди се Смее се Нито едното, нито другото. Това го показаха и журналистите, и актьорът от ботевградски произход в предаването за туризъм в България, излъчено по БНТ. Голям смях! Отегчен Объркан Чуди се Симеон Владовски дори се изказа в смисъл, че вече не му се идва в родния му град, заради грозотията, мръсотията, простотията и неуредиците в околната среда, нашироко разпространени... А Кметчето измрънка нещо, смотолеви. И хайдеее _ журналистите директно към Етрополе... То в нета може да се гласува многократно от един и същ потребител. Та не можеш да му хванеш края...

  • Отговори (3) (0)
    6. добавен от: Анонимен 21 Септември, 15:47

    Всеки знае себе си. Които го одобряват да гласуват. Аз не одобрявам Кмета и общинската администрация, които не изпълняват служебните си задължения да отговарят в срок до максимум 30 дни на подадени не анонимни, писмени сигнали, тъжби. И не вземат необходимите мерки от години. Нито тези, с които не може да се свържеш часове, дни наред с публикуваните им служебни телефони... Уважението трябва да е взаимно! В противен случай _ баста!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete