Събота, 20 Април 2024, 08:14

Градски духов оркестър - Ботевград откри арт зоната в парка

1 Октомври 2012, 16:49
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4447 1


Днес в 15.30 беше открит „Арт кът в парка”, като част от  културното събитие „Дефилир на духовата музика“- Ботевград. Музикантите от Общинския духов оркестър-Ботевград, начело с диригент Иванка Савова, белязаха откриването на арт зоната в парка с поредица от изпълнения – „Хоп троп” на Ат. Бояджиев, полка „Двата весели тромпета”, Унгарски танц №1 на Брамс, валс „Домино”, прословутата „Буба Мара” на Горан Брегович, както и Искърско хоро и Ботевградско празнично хоро.

На откриването присъстваха малчугани от почти всички училища, като някои от тях  разпознаваха духовите инструменти и съответно получиха награди. В една от шатрите, разположени в парка, част от момичетата от мажоретен състав - Ботевград показаха на събралите се деца как се правят помпони от найлонови пликове. Останалите момичета от състава показаха на желаещите деца част от уменията си на мажоретки.
В друга шатра, Тодорка Коцева - директор на Историческия музей, откри и представи изложбата, посветена на историята на Духовите оркестри в Ботевград, с богат снимков материал.

След изпълненията на Общинския духов оркестър и мажоретен състав - Ботевград, пристигнаха Младежки духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев” - гр. Велинград. Музикантите, начело с диригент Димитър Лазаров, оживиха парка със своите ритми. Великолепно беше и представянето на танцьорките от мажоретен състав- Велинград, които демонстрираха темперамент и елегантност. След изпълнението си, духовият оркестър и мажоретният състав от Велинград, направиха дефилир по централната градска улица до площад „Освобождение”, където официално ще бъдат открити празниците.

В рамките на трите дни ще бъде организиран фото и видео конкурс - „Дефилирът в моя мобилен апарат“, с цел да се насърчи творческото начало и креативността сред децата, младежите и подрастващите.
Арт кътът ще продължи и през трите дни на културното събитие, като основен организатор на проявата е община Ботевград, в партньорство с Народно читалище „Христо Ботев 1928“ - Ботевград.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Дефилир на духовата музика

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Октомври, 20:11

    Направи ли Ви впечатление, че днес сутринта в небето над Ботевград имаше химически следи, дебели, белезникави, преплитащи се линии? Аз ги наблюдавах с притеснение. В руски сайт прочетох, че днес е имало магнитна буря, доста изразена, но това е друг въпрос? Вижте и тези: http://30dumi.eu/2012/09/himicheski-sledi-nad-pleven/ и http://earth-chronicles.ru/news/2012-10-01-31666

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete