Петък, 19 Април 2024, 13:23

Гръмка победа за "Балкан 1929" при рестарта на Югозападна Трета лига

24 Февруари 2021, 17:21
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1136 1


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" записа красноречив успех при своето завръщане в първенството на Югозападна Трета лига. Той дойде при визитата на един от намиращите се в дъното на класирането тим на "Велбъжд" (Кюстендил). Балканци спечелиха с гръмкото 4:1 в среща от 18 кръг на надпреварата и дадоха подобаващо начало на участието си в пролетния дял на третия ни ешелон във футбола.

Много силно първо полувреме за "зелените" бе ключът към днешния успех. До почивката балканци си бяха осигурили солидна преднина, която в последствие трудно можеше да бъде наваксана. Футболистите на Иван Редовски водеха след 45 минути игра с 4:0. Началото на головата акция даде напдателят Калоян Бонев. Последваха попадения на другата ключова фигура в нападение - Кристиян Ковачев, както и на централния бранител Петър Василев. Краят на акцията бе поставен от нейния основоположник, а именно Калоян Бонев, който изигра перфектен двубой. 

Логично това доведе до известно отпускане в редиците на "Балкан 1929", които през второто полувреме инкасираха едно попадение. То обаче по никакъв начин не сбърка плановете, с които щабът на "зелените" бе пристигнал на стадион "Осогово" в Кюстендил. По този начин победата отиде в лагера на "Балкан 1929" абсолютно заслужено, а трите точки и първата официална победа за 2021 г. ще бъдат чудесен тласък за отбора в следващите му мачове. 

Във временното подреждане отборът на "Балкан 1929" успя да се изкачи с една позиция след днешната победа. В момента "зелените" окупират 10-ото място с 22 точки в актива си. В събота (27 февруари) ботевградчани приемат на стадион "Христо Ботев" 16-ия в подреждането "Перун" (Кресна). Двубоят е с начален час 14:00 ч. и ще бъде чудесен повод за балканци да запишат втора поредна победа, както и да вземат реванш от съперника си за изненадващата загуба с 3:4 в Кресна през миналия полусезон. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига

Коментари (1)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Февруари, 18:45

    Браво на момчетата и ръководството на БАЛКАН ! Мачкаме в събота - там сме .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete