Вторник, 23 Април 2024, 09:09

Грандиозен концерт на Слави Трифонов

29 Септември 2015, 10:22
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 3310 1


Коментарите за концерта на Слави Трифонов в петък бяха от „осанна” до „разпни го”. Едно е сигурно - безразлични нямаше. Присъствали и неприсъствали сипят хвалебствия и злъч по форуми и социални мрежи за шоуто на стадион „Васил Левски”. Репортер на „ШОУ”, разбира се, беше там, за да разберат нашите читатели какво се случи пред и зад сцената:„Ако има нещо, заради което си струва да живея, то това сте вие!“. С тази реплика Слави Трифонов откри грандиозния си концерт с „Ку-ку бенд” на препълнения стадион „Васил Левски“.

Часовник отброяваше минутите до старта на най-чаканото и одумвано събитие през последните месеци. Малката талантлива Крисия представи уникалните музиканти от бенда, а Дългия се появи на сцената със своя балет, качени на лъскави мощни мотори. Пристъпвайки затруднено, Трифонов застана на сцената под дъжда, дъвчейки дъвка, което мнозина приеха като вид неуважение.

Спектакълът започна с грандиозна заря, която огря небето над София на няколко пъти по време на шоуто. Проливният дъжд не се смили над участниците в програмата и не спря цяла вечер. Това не попречи на Слави и екипа му стоически да понесат обилния валеж и студа. Под дъжда остана и многохилядната публика на шоумена, въоръжена с дъждобрани. Шоуменът представи голяма част от хитовете си, сред които „Студио Х“; „Френската гимназия“; „Няма не искам“ и т.н. В програмата беше предвиден и 30-минутен бис, състоящ се от други шлагерни парчета – „Цвете мое“; „Жива рана“ и пр.

Трифонов отново преглътна голямото си его и беше поканил бившите си вокалистки Нели Петкова и Деси Добрева, както и перкусионистката Лили Йончева. Плътно до Дългия бяха и сегашните вокалисти Цветелина Грахич, Лили Стефанова и Борис Солтарийски. Наш репортер разбра, че дъждът е осуетил голяма част от предварителните планове на екипа. Най-сериозно последствие имаше върху девойките на сцената, които заприличаха на „мокри кокошки“. Всички бяха вир-вода от главата до петите, а обилният грим се стичаше по лицата им. На екраните на стадиона, които прожектираха в по-близък план спектакъла, ясно се видя, че най-фрапантно изглежда Цветелина Грахич - цялата омазана от фон дьо тена, спиралата и червилото. Сцената бе изключително хлъзгава, което принуди Деси Добрева да захвърли високите токове и да продължи програмата боса. Слави също се притесняваше за здравето си и не мръдна от стола на сцената, а когато реши да се изправи, тромпетистът Йордан Йончев- Гъмзата го придържаше. Дългия имал опасения, че ще се строполи на сцената и ще се наложи отново да се придвижва с бастун, както правеше допреди няколко месеца, след като жестоко си счупи крака при падане в банята.

Малката Крисия беше топло приета и макар видимо да трепереше цялата (дали заради притеснението или заради студа) не се поддаде на емоцията и запя като истински професионалист, без да мръдне от правилния тон. Компания на сцената й правеха братята Хасан и Ибрахим.

Калин Вельов пък се разхождаше по сцената полугол. Той направи впечатление не толкова с музикалния си талант, колкото с изваяната фигура, която е успял да заформи през последните години. Дамите от публиката акцентираха на обецата му на лявото зърно, както и на многобройните татуировки.

Бившата адреналинка Яна и нейните момичета сложиха в малкия си джоб балерините на Слави, представяйки новото танцово течение, нар. „twerk”. Пищните мадами събраха очите на многохилядната публика, както и на самия Слави Трифонов, който не свали очи от вибриращите в ритъма на танца дупета.

Големият въпрос е колко човека имаше на стадиона?!
Според Слави Трифонов, публиката е наброявала цели 70 000 и всички медии безропотно заповтаряха като папагали това число. Наш репортер се допита до експерти, според които има известно съмнение, че Дългия е преувеличил бройката. Според тях, истинската цифра не надвишава 50 000 - толкова бил капацитетът на стадиона „на макс”. Това, разбира се, отново е своеобразен рекорд. Самият шоумен не можеше да повярва, че след толкова години продължава да бъде фактор и да има толкова силна фенска маса.

Инциденти и припадъци помрачиха шоуто
Няма как толкова много хора на едно място и да няма инциденти. Още с влизането на всички входове на стадион „Васил Левски“ имаше припаднали хора. Репортер на „ШОУ“ видя медици да извеждат от тълпите мъже и жени, изпаднали в безсъзнание. Кулминацията настъпи по средата на концерта, когато целият медицински екип се струпа по средата на тревната площ, където на земята се бе строполил човек. Той бързо беше изнесен на носилка и му бе оказана първа помощ. От екипа ни увериха, че не е нищо сериозно, макар от трибуните ясно да се виждаше как в продължение на няколко минути спешните медици се опитват да свестят човека.

Хакерска атака осуетила онлайн излъчването
Технически проблеми със сайта на Слави Трифонов се появи малко преди старта на концерта. Негови почитатели трябваше да гледат големия му концерт, но това се оказа невъзможно. От фирмата, наета да извърши услугата, извадиха няколко версии: че интересът към сайта е бил голям и това е подвело екипа; че забавянето на сървърите се дължи на големия брой зрители, желаещи да купят кодове в последния момент; и последно - хакерска атака. Ето какво обясниха оттам: „Уважаеми почитатели на Слави Трифонов и Ку-ку бенд, Eкипът на Еволинк Ви поднася най-искрените си извинения за възникналите технически проблеми със сайта www.slavilive.com. Еволинк ще възстанови за своя сметка всички заплатени кодове за достъп до живото излъчване. Причината за техническите проблеми бе целенасочена мрежова атака от типа DDoS към всички сървъри на компанията, осигуряващи поддръжката на сайта. Атаката започна около 18:50 ч. на 25-ти септември, като първоначално предизвика забавяне на известията за потвърждение на плащане. Интересът към сайта наистина бе голям и това е подвело екипа по поддръжка, че забавянето на сървърите се дължи на големия брой зрители, желаещи да купят кодове в последния момент. Въпреки че на практика бяха осигурени капацитети, които многократно надхвърляха нужния ресурс за обслужване на заявките към сървърите, продължихме да наблюдаваме забавена работоспособност на сайта. В 20:45 ч. екипът ни идентифицира съществото на проблема и предприе действия за филтриране на мрежовата атака. Този тип атаки са изключително тежки за предотвратяване и са познати множество примери за подобни зловредни действия към големи международни компании, продължаващи със седмици. Превантивната филтрация в този случай е неподходяща за сайтове, привличащи внезапно многобройна аудитория, тъй като биха могли да бъдат интерпретирани като атаки и да се предотврати достъп на легитимни посетители. В 21:20 ч. успешно бе активирана надеждна защита от атаката, включително филтри на ключови места в Интернет, така че зловредният трафик въобще да не достига до мрежата на Еволинк. Еволинк ще възстанови всички заплатени суми, включително и на зрителите, които са се закачили рано към стрийминг сървърите и са гледали концерта без да усетят проблеми със сайта. Още веднъж поднасяме нашите извинения към многобройните почитатели на Слави Трифонов, както и на самия Слави Трифонов и неговия екип”.

Източник: blitz.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анелия Георгиева 17 Октомври, 17:50

    Шоуто беше грандиозно, а Слави Трифонов - велик , както винаги!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (176)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete