Петък, 26 Април 2024, 01:21

Грандиозно честване по случай 30-годишнината от създаването на Професионална гимназия по компютърни технологии и системи

19 Юни 2016, 09:36
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 8737 10


Един от символите на град Правец - Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи, отброи тридесетата година от своето основаване.
Десетки гости и официални лица се събраха в Правец на грандиозно честване по случай 30-годишнината от създаването на Компютърната гимназия в града.
Сред присъстващите бяха Ректорът на Технически университет - София Георги Михов, доц. д-р инж. Пламен Вачков, проф. д-р инж. Павел Мартинов и много други.
Юбилейните тържества бяха открити от директорът на професионалната гимназия Трифон Трифонов, който отправи вълнуващо обръщение към ученици, преподаватели и гости на тържеството. "Уважаеми настоящи и бивши учители, служители и ученици, отправям своя поздрав към всички вас по случай 30-годишния юбилей на ПГ по КТС- град Правец. Това е голям празник за нашето училище, което се превърна в емблема на развитието на Информационните технологии в национален мащаб. Днешният празник с основание може да се нарече празник на всеки, който учи или е учил, и преподавал тук. Ние от училищното ръководство се гордеем, че десетилетия наред сме дали на България стотици образовани хора, търсещи последващо образование и кариерно развитие навсякъде по света", заяви Трифон Трифонов.
Тържествената програма бе открита от лъчезарните водещи Беатрис Димитрова и Ясен Георгиев.
Ученикът от ПГ по КТС Иван Асен Иванов поздрави всички присъстващи с изпълнението на популярната песен "Моя страна моя България".
В празничната програмата участваха Духов оркестър и Мажоретен и танцов състав към ПГ по КТС, самодейци от НЧ "Заря 1895" - гр.Правец, Младежки духов орквстър и мажоретен състав - Ботевград.
Кметът на Община Правец Румен Гунински поздрави всички бивши и настоящи ученици, преподаватели и гости по случай 30-годишнината от създаването на Компютърната гимназия. Той сподели, че в историята си Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи се е доказала с качество, професионализъм и успех.
Кметът Румен Гунински връчи почетен плакет на Трифон Трифонов за заслугите му в утвърждаването и развитието на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец.
На честването бяха наградени и професори и основатели на гимназията, допринесли за създаването и утвърждаването на училището, което е едно от най-добрите в България.
Наградени с почетни плакети и грамоти бяха учениците, участници с литературни произведения и за изработване на емблема на училището.
Кметът на Община Правец Румен Гунински връчи купи, грамоти и медали на победителите в Турнир по стрийтбол за купата на УКТЦ. Наградени с тениски от Община Правец бяха и баскетболистите от ПГ по КТС, които станаха Републикански шампиони на ученическите игри.
С решение на педагогическия съвет бе връчен плакет на Иван Борисов, бивш ученик от Випуск' 87 на УКТЦ. Новият спортен комплекс в ПГ по КТС е финансиран, изграден и оборудван от Иван Борисов.
Водещите поканиха на сцената Сдружение „УКТЦ ЗаВинаги”, което бе посрещнато с бурни аплодисменти. Сцената се напълни с бивши ученици на УКТЦ, които споделиха, че са щастливи, че виждат толкова много млади хора, наследници на тях.
По-късно на откритата сцена бе представена музикално-артистична програма, осигурена от Сдружение „УКТЦ ЗаВинаги”. Водещ на програмата беше Део, който допринесе за още по-доброто настроение на присъстващите. В нея участваха още група „Акага”, Дичо и музиканти, сред които китаристът на „БТР”.
Тържественият юбилей бе вълнуващо преживяване за всички присъстващи- настоящи и бивши ученици и учители, гости на юбилея.
Празникът на площад "Тодор Жиков" в Правец завърши с ефектна заря също подарък от сдружение УКТЦ ЗаВинаги.


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Юни, 11:43

    Перфектно !!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Юни, 11:54

    Много усмивки и добро настроение! Беше невероятно!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Юни, 14:19

    Браво!!!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 19 Юни, 15:59

    Браво! Толкова млади хора, които не са забравили от къде са тръгнали...

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 19 Юни, 17:32

    Беше уникaлно тържество .

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 19 Юни, 22:13

    Изживяхме незабравими мигове .

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 20 Юни, 16:08

    Да в УКТЦ-то беше много яко.Поздрави от 98320

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Анонимен 20 Юни, 16:31

    Ibrik4iikata Uzunova pak se e olqla.Imash li toaletna hartiq jivotno da ti kupim da si imash.Da 4istish komunisti4eskite gazove.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 21 Юни, 12:47

    Е, чак пък грандиозно..... Мило, позитивно, готино :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete