Петък, 29 Март 2024, 07:16

Грандиозно откриване на обновения площад „Иван Вазов“ в град Костинброд

5 Май 2019, 08:45
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1411 1


Проектът „Благоустрояване и паркоустрояване на централен площад и паркинги“ в град Костинброд бе осъществен с финансовата подкрепа на правителството на Република България, чрез отпускане на ПМС от Министерски съвет и средства от капиталовата програма на община Костинброд.
Проектът е на стойност 1.48 мил. лв.
Изпълнител на проекта е фирма: „Стреза” ЕООД

Той включва цялостно обновяване на площада, изграден в годините 1974-1978 г., изграждане на паркинги, създаване на достъпна безопасна и уютна градска среда, чрез изграждане на съоръжения за улеснен достъп на хората в неравностойно положение до важни обществени сгради. Асфалтиране на ул. “Христо Ботев”. Подобряване на зоните за отдих с пейки и озеленяване, развлечения в централната градска част с изграждането на невероятна детска площадка и воден ефект.

Това е възможно благодарение на факта, че миналата година Министерският съвет отпусна целева субсидия в размер на 754 560 хил. лева за реализирането на така важния за град Костинброд проект.
През 2019 г. на обновеното пространство на площад „Иван Вазов“ ще се реализират част от културните събития от програмата на община Костинброд, по случай 45 години от обявяването й за град. В това чисто влизат 10 години Фолклорен Фестивал "Шопски наниз" и 5 години Ретро Рали България!
Възможността да се съберем днес на изцяло обновения централен градски площад в град Костинброд е реализирана мечта на ръководството на община Костинброд и Общински съвет-Костинброд!
Тържественото откриване започна с представителна част от военно формирование 34 420-Костинброд, под командата на майор Донев. Водосвет за здраве и освещаване отслужи БЕЛОГРАДЧИШКИЯТ ЕПИСКОП ПОЛИКАРП- ВИКАРИИ НА СОФИЙСКИЯ МИТРОПОЛИТ , заедно с отец Дамян, отец Серафим, отец Николай, отец Крум, отец Желязко, отец Радослав - богослужещи в община Костинброд.
Домакините на днешния празник г-н Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев - председател на Общински съвет-Костинброд, заедно с общински съветници и заместник-кметовете инж. Габриела Георгиева, инж. Теодора Гогова и г-н Александър Ненов посрещнаха официалните гости:
г-жа Теменужка Петкова-министър на енергетиката;
г-н Емил Караниколов- министър на икономиката;
г-жа Ева Майдел и г-жа Лиляна Павлова;
г-н Любен Кънчев- бивш заместник-кмет на община Костинброд и сегашен заместник-министър на Туризма;
г-н Васил Цветков и г-н Валентин Милушев - Народни представители от 44-то Народно събрание;
г-н Николай Николов и г-жа Галя Георгиева- зам.-областни управители на София област;
г-жа Росица Иванова - началник на Регионално управление на образованието София-регион;
Комисар Георги Иванов - Директор РДПБЗН - София;
г-н Борислав Шунков – управител на фирма „Стреза“;
г-н Петър Рафaилов – проектант;
г-жа Костадинка Панайотова –строителен надзор с фирма „Техно левъл“ ЕООД;
г-н Светослав Василев- технически ръководител на проекта;
Кметове от съседни общини : г-н Георги Димов- кмет на община Божурище, г-н Андрей Иванов- кмет на община Драгоман и г-н Радослав Асенов-кмет на община Годеч;
Кметове на общини в Република Сърбия и представители на българското малцинство в Западните покрайнини.

Господин Младенов в своята реч заяви: "Площад "Иван Вазов" е лицето на град Костинброд! Тук на този площад градим и създаваме традиции. Благодарение на местната власт и държавата е факт новият ни градски площад. Пожелавам със здраве да ползваме площад "Иван Вазов", с много хубави емоции да надграждаме всяко едно събитие. България има своето място в Европа! Това го доказват всички проекти осъществени в страната, общините и градовете ни. Това е благодарение на работата на нашите евродепутати и правителството, за да може да се развива нашият град и нашите села, за да можем да продължим да си говорим с Европа, защото Европа ни чува!"

Поздравиха гражданите и гостите на община Костинброд г-жа Теменужка Петкова - министър на енергетиката, г-н Емил Караниколов-министър на икономиката, г-н Любен Кънчев- зам.-министър на туризма, г-жа Ева Майдел и г-жа Лиляна Павлова.

Лентата прерязаха кметът на община Костинброд, председателят на общински съвет-Костинброд, министърът на енергетиката, министърът на икономиката, зам.-министърът на туризма и управителят на фирма "Стреза" ЕООД.

За да видят обновеният площад и празничната програма се бяха събрали хиляди хора. Всички се насладиха на празничната програма с водещ Рангел Вангелов, танц със знамена "Аз обичам България" на деца от Основно училище „Отец Паисий“, село Петърч, ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ “Тракия” – гр. Пловдив и Деси Добрева с танцов състав "Гераците".

Събитието завърши с пищна заря в небето!
На всички граждани на община Костинброд, честит нов централен градски площад! На всички наши гости, заповядайте отново в нашия град, заповядайте в града на император Константин Велики!

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Май, 10:24

    Найстина е станало много красиво

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete