Събота, 24 Март 2018, 04:37

Граждани и институции търсиха решение за моста на гара Елин Пелин

13 Октомври 2017, 09:41
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 489 0

Повече от 50 жители на гара Елин Пелин, кметът на общината Ивайло Симеонов, кметът на гарата Светлана Трендафилова, общественият посредник Румяна Младенова, представители на АПИ и фирмата, извършила ремонта, търсиха решение на проблемите с интензивния трафик и некачествено извършения ремонт на моста над жп прелеза. Пътят е част от републиканската пътна мрежа и през изминалата година АПИ ремонтира мостовото съоръжение, което беше в изключително лошо състояние. Само година по-късно ремонтираният мост отново се руши, а трафикът по него е още по-интензивен. Мостът е изграден от стомана, а фугите между отделните елементи разрушават асфалтовото покритие, защото не са изградени качествено. Тежкотоварните камиони масово не спазват ограничението на скоростта, а освен това и спират където им падне, като по този начин затрудняват подстъпите към моста.
След проведената среща представителите на фирмата, извършила ремонта, се ангажираха да осигурят и поставят специални подложки при фугите, които ще намалят шума и ще запазят асфалтовата настилка. Освен това трябва да изчистят и строителните отпадъци, останали под мостовото съоръжение от извършените ремонтни дейности по него. Общината от своя страна пое ангажимент да постави изкуствени неравности в подстъпите към моста. Това само по себе си е доста сложа процедура, която изисква множество съгласувания с различни институции и отнема близо година. Освен това общината ще изгради видеонаблюдение и ще постави допълнителни знаци. Представителите на АПИ пък ще осигурят хоризонталната маркировка на пешеходните пътеки в населеното място и ще започнат обсъждане на изграждане на обходен маршрут чрез строежа на ново мостово съоръжение извън населеното място.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (8)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (45)
70% Complete
Не подкрепям идеята (57)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (111)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (101)
70% Complete
Нямам мнение (4)
70% Complete