Сряда, 17 Април 2024, 02:04

Грешки, допускани при покупката на нова кола

7 Ноември 2019, 07:08
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2311 2


Купуването на нова кола е вълнуващо! Въпреки това е лесно да се случи да платите стотици левове или повече, ако оставите вълнението да замъгли преценката ви. Грешки при покупката на кола и как да ги избегнете.

Ориентурате се към конкретен модел
Когато правите такъв вид покупка, не трябва да се насочвате към един модел и да игнорирате всички останали. Времето може да е фактор за вашата покупка, но може да има алтернативни предложения за коли, които всъщност могат да бъдат по-добри за вашето семейство и бюджет.
Преди да се насочите към определен търговец, потърсете онлайн, за да сравните оценки, отзиви, безопасност, надеждност и цени. Ако сте добре информирани, ще сте много по-уверени.

Пропускане на тест драйв
Ако избирате от разстояние, е логично, че това, което изглежда добре на хартия, не винаги е същото в реалния живот. Блестящите брошури и закачливите описания обаче не са достатъчни. Трябва лично да усетите как колата върви и да се уверите, че няма скрити изненади.
Прекарайте колата поне 30 минути и направете оглед на автомобила отвътре и отвън. Дори и да се налага да пътувате на дълги разстояния, си струва да положите усилия, за да избегнете измама.

Не се задълбочавате в състоянието на употребяван автомобил
Лесно е да скриете истинското състояние на употребявана кола. Важно е да се знае какво е реалното състояние на автомобила, за да не се стига до произшествия. Разпитайте и вземете техническо лица с вас, за да научите за техническата поддръжка и историята на произшествията.

Пропускане на обаждането до вашата застрахователна компания
Ако колата, която обмисляте да вземете, е значително по-нова или по-мощна от сегашната, при подновяване на застраховката може да изпаднете в шок от цената. За да разберете каакви са вариантите, обадете се на застрахователния си агент и обяснете какво обмисляте.

Игнориране на други дългосрочни разходи
Някои автомобили идват с по-високи дългосрочни разходи от други. Например, горивната ефективност, видът на горивото, разходите за поддръжка и други фактори биха могли да повишат дългосрочните разходи. Много превозни средства от висок клас също се нуждаят по-високи суми за ремонт.

Съгласявайки се да закупите ненужни екстри
Обичайна практика е продавачите да ви продават екстри, които всъщност не ви трябват. Те могат да включват устойчивост на ръжда, защита на боя и тъкани и др. Отхвърлете всички тези добавки, ако не са ви необходими.
Проучванията за надеждност показват, че ръждата не е сериозна грижа за съвременните превозни средства, тъй като те вече са с покритие, предотвратяващо корозия. Можете също така да обработвате сами боята и тъканта с евтини продукти.

Неуспешно кандидатстване за автокредит
Може да сте експерт в договарянето на цената, но можете да загубите всичко, което сте спестили, ако не изберете внимателно финансирането си. Твърде много клиенти влизат в автокъщата, без да обмислят къде могат да получат заем за автомобил, като се предполага, че търговецът ще осигури нещо изгодно за тях. Въпреки това, те често увеличават многократно лихвата, за да увеличат печалбата си. Това ще ви струва значителна сума във времето на плащане на заема.

Ето защо е изключително важно да пазарувате и да се финансирате предварително, преди да отидете при търговеца. Сравнете няколко кредитора, за да намерите най-добрата тарифа и срок, които отговарят на вашите нужди. Изгодните потребителски кредити от CITYCASH могат да направят мечтата ви реалност. Ако търговецът ви предложи нещо по-добро, отколкото сте намерили сами, винаги можете да приемете неговата оферта. В противен случай можете да сте спокойни, че сте осигурили възможно най-добрата сделка за финансиране.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Ноември, 10:21

    "Ориентурате се към конкретен модел" :lol:

  • Отговори (1) (1)
    2. добавен от: Правчанин 7 Ноември, 15:37

    Егати темата, егати статията!?! :roll: Абе, това е сайт за проблемите в общините от региона, а не автомобилен сайт!!! :shock:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete