Събота, 20 Април 2024, 16:29

Грижа за мазна кожа - марки като Eucerin помагат

17 Юни 2019, 21:14
(2) (4)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1546


Мазната кожа се характеризира с повишено производство на мастните жлези, които постепенно се разширяват, запушват се и образуват комедони. Външният вид на такава кожа не е естетичен. Кожата е неравна и със землист тен. Ако, на всичкото отгоре, изпитвате и стягане на кожата след измиване, това означава, че е нарушена и липидната бариера на епидермиса. Кожата си е все така мазна, но в епидермиса не достигат определени липиди, които защитават повърхността ѝ. Липидната бариера може да се увреди по различни причини – от неправилна грижа, от използване на прекалено агресивни изсушаващи средства и лосиони със съдържание на спирт. Към този тип проблемна кожа трябва да добавим и комбинираната, при която мазните участъци – Т-зоната (челото, носа и брадичката) се комбинират с участъци от нормална кожа. Ако разликата е значителна, грижата за Т-зоната е по-специална.

1. Почистване
Средството за измиване трябва да е с лека структура – във вид на мус или гел със съдържание на противовъзпалителни компоненти. Измиването става с масажиращи движения и голямо количество вода. Не са подходящи почистващи средства, които са без отмиване. Почистващото средство за сутринта и вечерта може да е едно и също, освен, ако не става дума за дълбокото почистване, което се прави 1-3 пъти седмично. За него са необходими средства с по-меки абразивни частици за да премахнат мъртвите клетки и да отпушат порите, но да не усложнят възпалителните процеси. Най-добре е да се доверявате на козметични марки с опит като Eucerin.

2. Тонизиране
Лицето се обтрива с памучен тампон, напоен с тоник или лосион, който обира остатъците от почистващото средство, тонизира кожата и нормализира pH – баланса. Желателно е тониците да са антисептични и противовъзпалителни. Към тонизирането се отнася и термалната вода, но тя трябва да се използва само на идеално почистена кожа.
3. Защита
След тонизирането на кожата сутрин, се нанася защитно средство, което предпазва от неблагоприятното въздействие на външните фактори. И кремовете за мазна кожа съдържат противовъзпалителни, матиращи и овлажняващи съставки. Подхранващите компоненти в дневния крем са в минимално количество. В нощния крем освен тях има и anti-age, успокояващи и хидратиращи съставки.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete