Петък, 27 Ноември 2020, 01:16

Група ГЕОТЕХМИН и Община Етрополе подписаха споразумение за подпомагане и реализация на съвместни проекти

20 Октомври, 13:37
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1510 16


На официална церемония на 16 октомври в Община Етрополе беше подписано рамково споразумение между общината и четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН за реализиране на съвместни проекти от приоритетно значение за местното население. Компаниите Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД осигуряват финансиране и подпомагане на проекти, включени в Благотворителната програма „Българските добродетели“, създадена през 2018 г. по идея на проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД.
На събитието присъстваха г-н Димитър Димитров, кмет на Община Етрополе, г-н Марин Маринов, председател на ОбС - Етрополе, г-жа Росица Христова и г-жа Станка Димитрова, заместник кметове, г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД и инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед АД.
Реализацията на проектите, включени в програмата, е израз на последователната социално-отговорна политика на Група ГЕОТЕХМИН към местните общности. Като се имат предвид възможните ограничения в страната във връзка с последствията от пандемията от коронавирус Covid 19 и очакваната икономическа криза, основателите на програмата желаят да подпомагат населението на общините и общинските власти в районите, в които осъществяват основната си икономическа дейност, се казва в рамковото споразумение.
След проведени разговори между Група ГЕОТЕХМИН и Община Етрополе е решено по програмата да бъдат извършени основен ремонт на СУ „Христо Ясенов“ и ремонтни работи на покрива на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“ - гр. Етрополе.
СУ „Христо Ясенов“ – град Етрополе е на едно от челните места в Софийска област както по площ на сградния фонд и по брой ученици, така и по резултатите в образователния процес. Парната инсталация в училището е стара и амортизирана. Въпреки частичните ремонти на парокотелното и подмяна на част от чугунените радиатори с алуминиеви, се наблюдават сериозни повреди, което налага допълване на отоплението в класните стаи с електрически печки. Поради невъзможност да се отоплява, преди 4 години басейнът на училището е затворен.
От изключителна важност за по-нататъшното функциониране и качественото провеждане на образователния процес е извършването на ремонт на парната инсталация, разделяне на подаването на гориво на няколко кръга с цел постигане на икономичност и ефективност, изграждане на парно отопление в сградата на общежитието, топлоизолация на корпуса на физкултурния салон и басейна и подмяна на подовата настилка.
С всички тези дейности ще се намали значително финансовата тежест за училището, ще бъдат създадени изключително благоприятни условия за процеса на обучение и по-здравословна среда.

Ремонтните работи на покрива на МБАЛ „Проф. д-р А. Герчев“ са също от голямо значение.
В качеството си на домакин на събитието по подписване на споразумението, кметът г-н Димитър Димитров посрещна партньорите на общината с думите: „Това е поредна стъпка в традиционно доброто сътрудничество на общината с инвеститора Елаците-Мед и Група ГЕОТЕХМИН. Удовлетворен съм, че поставяме началото на съвместна програма, в която ще бъде вложен финансов ресурс и ще се създадат нови възможности за подкрепа на общественозначими каузи“.
Председателят на ОбС – Етрополе, г-н Марин Маринов, подчерта социалната роля на група ГЕОТЕХМИН и Елаците-Мед, които винаги са откликвали на нуждите на общината. „Надявам се, че и в бъдеще ще има добър диалог, синхрон между нас за развитието на общината и подобряването на качеството на живот за местните жители“ – каза г-н Маринов и пожела успех на съвместното начинание.
„В днешната реалност, свързана с пандемията Covid-19, за всички нас е особено важно да подпомогнем общинското ръководство за справяне с трудната ситуация. Ето защо сме се спрели точно на тези, важни за цялата местна общност, проекти. Поздравявам г-н Димитров и г-н Маринов за избора им да реализираме съвместни проекти в сферата на образованието и здравната грижа в рамките на дългосрочно партньорство“ – отбеляза г-н Доминик Хамерс. Той допълни, че с подписването на рамковото споразумение се укрепва дългосрочното партньорство между четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН и Община Етрополе.
В своето приветствие изпълнителният директор на Елаците-Мед инж. Драгомир Драганов подчерта доброто сътрудничество между медодобивната компания и общината, както и значението на новите проекти, по които е постигнато съгласие за осигуряване на финансиране. „С основния ремонт на СУ „Хр. Ясенов“ Група ГЕОТЕХМИН подкрепя на първо място най-малките жители на Община Етрополе, които са бъдещето на България. С подкрепата ни за ремонта на болницата ние потвърждаваме стремежа си да бъдем полезни там, където е необходимо в момента.“


Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

 • Отговори (4) (4)
  1. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 16:28

  Други училища има ли в Етрополе, или само Ясенов. Срамота бе община да гледате само за тях.

  • (3) (2)
   1. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 22:42

   Нормално е да се започне там, където са най-много деца от общината!

  • (4) (1)
   2. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 23:56

   Няма значение това, че децата там са най-много. Общината е задължена да помага на всички училища

  • (2) (1)
   3. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 08:26

   И къде видяхте,че не помага? Разгледали ли сте бюджета и колко пари дава на всяко едно училище за година! Изказвате се изключително неподготвен!

  • (4) (2)
   4. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 09:16

   Номер 1, Общината ще помогне на майка ти да роди по-умни от тебе.

  • (0) (4)
   5. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 14:12

   Да помогне на твойта майка беее

 • Отговори (5) (5)
  2. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 16:41

  За кой път ще се прави покрива на болницата

 • Отговори (0) (3)
  3. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 18:17

  А, изпълнители пак ли ВАС-МИТ /МАРИДЕЛ 2012/ ?

 • Отговори (5) (1)
  4. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 22:41

  Покривът на болницата не е правен, ремонтиран е само този на медицинския център. Правете разлика.

  • (2) (0)
   1. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 23:52

   Точно така

 • Отговори (4) (2)
  5. добавен от: Добри 21 Октомври, 08:32

  Всичко хубаво в този град става единствено с подкрепата на Елаците!

  • (8) (0)
   1. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 09:14

   Като например хубавият въздух и чистата вода. Разкош!!

 • Отговори (3) (4)
  6. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 08:59

  Риба има ли в искара?

  • (5) (1)
   1. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 10:06

   Думата "ИскЪр" се състои от 5 букви. №6 е допуснал две правописни грешки в нея.
   Вижте каква неграмотност се шири сред българите!

 • Отговори (5) (1)
  7. добавен от: Зоя Деянова 21 Октомври, 10:29

  Тези ремонти няма да компенсират замърсения въздух. Да си оправят пречиствателните системи в производството!

 • Отговори (2) (2)
  8. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 11:13

  ПФК.ЧАВДАР. ЕТРОПОЛЕ

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (643)
70% Complete
Не съм съгласен (371)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (333)
70% Complete