Четвъртък, 27 Февруари 2020, 09:58

Група ГЕОТЕХМИН официално откри стипендиантската си програма за студенти от МГУ

10 Февруари, 11:46
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 852 4


Група ГЕОТЕХМИН откри официално Стипендиантска програма 2019/2020 за студенти от Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски“. На събитието в София присъстваха председателят на Съвета на ректорите проф. д-р инж. Любен Тотев, ректорът на МГУ проф. д-р инж. Ивайло Копрев, заместник-управителите на Геотехмин ООД д-р Иван Вутов и д-р инж. Владимир Вутов, изпълнителният директор на дружеството Доминик Хамерс, изпълнителният директор на Елаците-Мед АД инж. Драгомир Драганов и други представители на компании от Групата.
В стипендиантската програма участват 15 студенти с отличен и много добър успех. От началото на учебната година те получават стипендии от Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД и Геострой АД в рамките на благотворителната програма „Българските добродетели“, инициирана от проф. дтн инж. Цоло Вутов. През лятната ваканция младежите ще имат възможност и за платен стаж в дружествата. Още едно дружество – Геотрейдинг АД, очаква стипендианти през есента на тази година.
Студентите учат в 11 специалности на Минно-геоложкия университет - Разработване на полезни изкопаеми, Геология и геоинформатика, Компютърни технологии в инженерната дейност, Управление на ресурси и производствени системи, Електроенергетика и електрообзавеждане, Механизация на минното производство, Автоматика, информационна и управляваща техника, Маркшайдерство и геодезия, Хидрогеология и инженерна геология, Подземно строителство и Инженерна геология.
„С тази стипендиантска програма ние целим да подпомогнем висококачественото образование на студентите от университета и успешното им следване, да им предоставим възможност за придобиване на практически опит, както и да намерим наши бъдещи служители, а защо не и управляващи на предприятия и компании” – каза изпълнителният директор на Геотехмин ООД г-н Доминик Хамерс. Той подчерта успешното партньорство с МГУ, приноса на университета за създаването на качествени специалисти и пожела на стипендиантите да имат амбиция да научат колкото се може повече от професионалистите в компаниите.
„Групата ГЕОТЕХМИН реално показва какво е наука, бизнес и образование в едно. Убеден съм, че ще имате възможност да се докоснете до най-новите технологии, че ще имате възможност да се докоснете до целия свят, да видите как работят другите компании по света – обърна се ректорът на МГУ проф. д-р инж. Ивайло Копрев към стипендиандите. - Благодарение на партньорството с група ГЕОТЕХМИН вие имате шанса да успеете”, допълни той. Проф. д-р инж. Копрев сподели, че за пръв път е стъпил в Геотехмин ООД през 1997 г. и е бил впечатлен от DATAMINE – софтуер за управление на минни процеси. „Тогава това беше космически кораб, беше нещо невероятно. Сега вие имате шанса да видите следващите 50 години пред вас“, каза проф. д-р инж. Копрев и пожела успех на стипендиантите.
Г-жа Симона Събкова, директор „Човешки ресурси“ в Геотехмин ООД, запозна студентите с подробности за стипендиантската програма.
Откриването й е първото официално събитие за Група ГЕОТЕХМИН през 2020 г., когато Геотехмин ООД навършва 30 години от основаването си. Отбелязват се и 45 години от създаването на МОК „Елаците“ и 21 г. от присъединяването на дружеството към група ГЕОТЕХМИН, а Геострой АД и Геотрейдинг АД стават на 15 години.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

 • Отговори (3) (3)
  1. добавен от: Анонимен 10 Февруари, 12:48

  Крадливи Фирми и компани .крадът Народното злато . Ако имаше държава и народ образованието щеше да е безплатно за всички само от Елаците

 • Отговори (3) (3)
  2. добавен от: Анонимен 10 Февруари, 13:44

  Ако Цоло Вутов е крадец, то в България няма свестен бизнесмен.

 • Отговори (0) (0)
  3. добавен от: Анонимен 10 Февруари, 14:35

  Акои бизнес в нашата ст

 • Отговори (0) (0)
  4. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 15:18

  Добре, че са фирми като тези иначе сме го закъсали здраво...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (7)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (7)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (439)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (42)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (37)
70% Complete
Мир по Земята (79)
70% Complete