Събота, 20 Април 2024, 17:19

"Гугъл" и "Майкрософт": Къде е дядо Коледа?

6 Декември 2013, 10:37
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 3278 1


Съперничеството между интернет гигантите "Гугъл" и "Майкрософт" достигна и Далечния север, защото и двете корпорации тръгнаха едновременно по следите на дядо Коледа, съобщи АФП.

"Гугъл" пусна интернет сайт за проследяване на Дядо Коледа с игри, елени и джуджета, коледен календар и отброяване на секундите до тръгването на Дядо Коледа. Адресът му е Google.com/santatracker.

"Екип инженери на "Гугъл" работи много усилено, за да можем да проследим пътя на дядо Коледа с най-новите карти и технологии" - каза Санди Ръсъл, "директор на джуджетата".

За да наблюдава дядо Коледа, "Майкрософт" се обедини с НОРАД - Северноамериканското военновъздушно-космическо командване, което следи за потенциални атаки от космоса или по вода.

"Тъй като така и така гледаме небето, логично е да следим и Рудолф (първия елен на дядо Коледа)" - каза Мариса Новобилски, която отговаря за проекта "НОРАД следи дядо Коледа".

НОРАД се интересува от дядо Коледа от 1955 г., когато техен телефон беше даден по грешка за връзка с белобрадия старец и дежурният реши да отговаря на децата, за да не ги разочарова. НОРАД и "Майкрософт" също имат сайт - Noradsanta.org с игри и видеокадри.



Източник: vesti.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete