Петък, 19 Април 2024, 03:44

Хеликоптер се разби в Сърбия, докато спасяваше бебе

14 Март 2015, 16:47
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1558 1


Сръбски военен хеликоптер, който превозвал болно бебе за лечение в Белград, се разби близо до главното летище на сръбската столица, предаде Ройтерс, позовавайки се на сръбското министерство на отбраната.

Вероятно са загинали седем души - четирима членове на екипажа, двама медицински работници и бебето, съобщи сръбската държавна телевизия РТС, цитирана от БТА. Военните са блокирали достъпа до мястото на катастрофата край белградското предградие Сурчин. Руският транспортен хеликоптер Ми-17 се е разбил в гъстата мъгла снощи към 22.30 часа.

Той е взел бебето с респираторни от южния сръбски град Рашка, след като линейката, която го е превозвала до болница, е била блокирана от свлачище, съобщи белградското радио Б-92.

Днес правителството на Сърбия свика спешно заседание на кабинета, на което бе взето решение 15 март да бъде обявен за ден на траур.

Министърът на отбраната Братислав Гашич каза днес, че загиналите пилоти са били най-добрите пилоти, които е имала армията на Сърбия, предаде Бета. "Тяхната гибел е неизмерима загуба за нас. Тези пилоти летяха при операции за спасяване из цяла Сърбия, а летателният апарат, който управляваха, беше един от най-добрите в сръбската армия, предназначен за операции по издирване и спасяване и оборудван с всички уреди за летене през нощта и в сложни условия", заяви Гашич на извънредното заседание на правителството.

Източник: dnevnik.bg, Снимка: Djordje Kojadinovic, REUTERS

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete