Четвъртък, 28 Март 2024, 11:32

Христо Стоичков може да се пенсионира по заслуги

21 Септември 2012, 07:25
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2366 0


От Христо Стоичков и Лили Иванова до спасителя от Бисер Атанас ще могат да вземат пенсии за заслуги. Кабинетът вече е заложил в бюджет 2013 до 500 000 лв. за българи с достойни дела. Пенсиите ще варират от 300 до 700 лв.
Шанс да бъдат наградени имат както артисти и спортисти, прославили ни по света, така и герои от бедствия и катастрофи. Призовете ще са в три категории: пожизнена, 3-годишна и еднократна. Последната ще може да се връчва по предложение на премиера. Призът на Бойко ще е за “лична доблест при изпълнение на обществен и граждански дълг”. Персоналните премии за спортисти и артисти пък ще се гласуват от парламента. Новият закон за лица с особени заслуги ще отмени досегашната процедура за отпускане на специални пенсии. Университети, кметове и общественици ще могат да номинират достойни българи за премиите, пише “Стандарт”.

Няма да има промяна и за хората, които вече получават пенсии за особени заслуги, уточни председателката на културната комисия Даниела Петрова (ГЕРБ), която е една от вносителите на новите текстове. Предвижда се новите текстове да влязат в сила от 1 януари 2013 г. Законът регламентира понятието „изключителни постижения” като международна оценка, признание и/или награди, получени за конкретни постижения със съществено значение за развитието на съответната област. „Цялостен принос” е дългогодишната дейност и значимите резултати на лицето, предложено за награда.

Източник: в. "Стандарт"

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (34)
70% Complete