Четвъртък, 25 Април 2024, 12:12

И Богомил Бонев кандидат за президент

24 Август 2016, 14:15
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 1207 0


Богомил Бонев ще се кандидатира за президент. Ексвътрешният министър потвърди пред "Сега" решението си. То е взето на заседание на ръководството на Гражданска партия за България. "Сам ще избера кандидата си за вице. Вече имам предвид едно име", каза Бонев.
Екзотичната идея на ексминистъра е била да покани за своя подгласничка Емел Етем, съобщиха няколко независими един от друг източници на "Сега". За целта Бонев помолил лидера на ДПС Доган да пусне заместничката си Емел Етем да бъде в лично качество негов вице. Доган обаче вчера до последно е бавил отговора си и според осведомени най-вероятно ще откаже. Двамата имат вражда още от времето, когато Бонев бе МВР-шеф при Иван Костов.

Резервният вариант на ексминистъра е земеделецът Атанас Железчев, зам.-шеф на коалицията Обединени земеделски сили и бивш зам.-председател на 36-ия парламент. С издигането му Бонев се надява да привлече организирани гласове, които нямат нито свой кандидат, нито фаворит на президентските избори.

Междувременно Ахмед Доган заяви в парламента, че в ДПС не са се обсъждали имената на Венцеслав Димитров и Богомил Бонев като кандидат-президенти, подкрепени от движението.

"Никой не е казал, че ще издигаме самостоятелна кандидатура", заяви още Доган. Движението му още мислело върху възможностите. "До събота-неделя ще сме готови", каза Доган, който отлично знае, че в 19 ч. в събота изтича последният срок за регистрация на кандидатските тандеми. Сокола не отхвърли варианта ДПС да подкрепи двойката Георги Първанов-Ангел Марин.

"Ваимоотношенията ни с ДПС са стратегически. Ако не сега, със сигурност след месеци или след година-две ние ще бъдем заедно в управлението", заяви пък на свой ред соцлидер и кандидат-президент на левицата Георги Първанов пред БНР.
И той като лидера на ДПС намекна, че е възможно кабинетът "Сакскобурготски" да не изкара мандата си и да има предсрочни парламентарни избори.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete