Четвъртък, 25 Април 2024, 22:02

И през 2021 година се запазва частта от таксите за детските градини, която Община Правец покрива

25 Февруари 2021, 20:27
(3) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1355 3


На днешното редовно заседание Общински съвет-Правец прие бюджета на Община Правец за 2021 година, който бе публично обсъден на 11 февруари, както и годишния план за паша на общината за стопанската 2021-2022 година.

Припомняме, че общият бюджет на Община Правец за 2021 година е 17 415 593 лeва. От тях 8 068 399 лв. са приходи за делегирани държавни дейности, 4 073 599 лв. са местни приходи и 5 273 595 лв. са преходен остатък.

Подробният проектобюджет за всички функции и строителната програма може да разгледате на официалния сайт на община Правец в секция бюджет и финанси.

 Относно постъпило заявление от г-жа Албена Петрова за закупуване на общинско жилище (67,35 кв.м) в град Правец, блок 403, вх. А, с определена цена в размер на 23 950 лв. без ДДС., общинските съветници единодушно дадоха съгласие както за неговата продажба, така и за такава на друго общинско жилище в Правец и за отдаване под наем на общински нежилищен имот в триетажна страда (бивша Поликлиника). 

През 2021 година се запазва частта от таксите за ползване на целодневни детски градини, дължими от родител/настойници, от които поне един има постоянен и/или настоящ адрес на територията на общината, която Община Правец покрива от общинския бюджет в параметрите, определени с Решение № 18/31.01.2020 г. на ОбС-Правец, а именно:

- За деца на целодневна организация на обучение - 45% дължимата такса.
- За деца, навършили петгодишна възраст при целодневна организация на обучение 50% от стойността на определения от ОбС храноден, т.е 1, 25 лв. на ден.

Общинският съвет на Община Правец взе решение и относно състава на Съвета по въпросните социални услуги. В него влизат: Цветелина Владимирова - Председател на Обс-Правец, Емилия Цайкова - общински съветник, Силвия Станева - общински съветник, Гълабинка Цветанова - главен експерт "ОЗСДС", Цветина Иванова - младши експерт "РРСД", Цеца Георгиева - общински съветник, Галя Николова - директор на Дирекция "СП" - Правец, Евгени Димитров - директор на ЦНСТ, ЦСРИ - гр. Правец и ЗЖ - с. Видраре, Ваня Димитрова - директор на ДЦПЛУ - гр. Правец, Таня Димитрова - директор на ЦНСТСХ - Правец, Мая Пенчева - ръководител ЦСКП, Христина Иванова - представител на медия и Цонка Иванова - представител на НПО.

Днес бе приет и отчетът за дейността на Асоциацията по В и К на обособената територия, обслужвана от „В и К“ ЕООД- София за 2020 г., както и проектът на бюджета на Асоциацията по В и К на обособената територия, обслужвана от „В и К“ ЕООД- София. за 2021 г.

Общински съвет - Правец даде съгласие Община Правец да кандидатства за финансиране на проект Строително ремонтни дейности на съществуващата материална база за предоставяне на социалната услуга „Център за настаняване от семеен тип”, гр. Правец за финансиране от Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика по Компонент 1: „Придобиване на дълготрайни активи, текущо поддържане на материалната база и изграждане на нова, реконструкция и модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги” на обща стойност 57 903, 46 лв. с вкл. ДДС. Община Правец ще участва и в съфинансиране на проектното предложение с 14% от стойността му в размер на 8 106,48 лв. в съответствие с изискванията на финансиращия орган. Средствата са съфинансиране ще бъдат осигурени от собствени бюджетни средства на Община Правец.

Общинските съветници гласуваха и решението за даване на съгласие на ЕТ "Венелин Василев - Веню" за преустройство и пристрояване на бистро "Зелена къща" - съществуваща сграда в собствен поземлен имот, който участва в съсобствен с Община Правец урегулиран поземлен имот I за КЖС и озеленяване в кв. 177 по действащите ПУП на гр. Правец. 









Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 22:16

    Гледайте вие как ставали работите с апартаментите! Достойни последователи на Цветан Цветанов в общинския съвет. Коя беше тая Албена? Не работеше ли в Даесеф на Данчеви?

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 17:34

      Защо не подаде ти молба?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 23:06

    В правец всичко е ОК да му мислят данъкоплатците и лизачите

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete