Петък, 26 Април 2024, 02:49

И в Ботевград искат нов закон за спешната помощ

28 Февруари 2012, 13:37
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1886 1


 
 Да бъде създаден нов закон за спешната помощ. Затова настояват от Районната лекарска колегия -Пловдив. Според медиците заради нерешени проблеми в сектора линейките продължават да закъсняват, заплатите са ниски  и липсват достатъчно кадри.
Тяхната идея подкрепят и от спешната помощ в Ботевград. Това каза за „Балканец” отговорникът  на спешното в града д-р Полина Русева.  Тя обясни, че трябва да бъде приет такъв закон. „Определено има нужда от промяна. Заплащането обаче трябва да е съпоставимо със заплатите в здравния сектор”, каза още д-р Русева. Тя не пожела да каже колко трябва да получава един лекар в спешното, но допълни, че средна работна заплата от 600 лв. не е справедливо.  Лекарят обясни, че трудът на медиците е неблагодарен. Според  шефката на спешното трудът на лекаря е както интелектуален, така и физически. „Чувстваме се ограбени” не скри възмущението си д-р Полина Русева.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 17:02

    Какви заплати искате бе БОКЛУЦИ ? Заплати искате... А когато ви се обадят по спешност 1 час се кумите ... Мързели с мързели... Все пари не ви достигат а иначе сте "Спешна Медицинска Помощ" така наречената "Бърза Помощ". Нямате нищо общо с това вие сте "Закъсняла Помощ " !

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete