Сряда, 23 Май 2018, 04:08

И в Драговищица отбелязаха Трифон Зарезан

14 Февруари, 21:56
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 630 0

За поредна година в Драговищица отбелязаха Трифон Зарезан. Кметството и НЧ "Г. С. Раковски" спретнаха тържество по повод празника. По традиция, "царя на лозето" зарязва клонките, а след това ги полива с вино. След ритуала, който беше извършен през деня, вечерта в залата в с. Драговищица се събраха читалищни дейци, кметовете на селото и общината и отбелязаха заедно празника. Официалните гости, сред които народният представител от ВМРО Юлиан Ангелов, кметът на община Костинброд Трайко Младенов, кметът на с. Драговищица Албена Виденова, общинските съветници Николай Борисов и Иван Иванов, бяха "напити" от менче с вино от "царя на лозето". Той беше закичен с венец от кмета Албена Виденова. Всички пожелаха много здраве и успехи на жителите на Драговищица, а на кмета Трайко Младенов се падна честта да разлее виното в краката на лозаря. Всички гости бяха почерпени и с обреден хляб. Деца от школите към читалището пък поздравиха всички присъстващи с тематични песни, посветени на Трифон Зарезан.
Към официалните гости по-късно се присъедини и още един народен представител от ВМРО - Атанас Стоянов, който също се включи в ритуала.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (12)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (12)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (88)
70% Complete
Не подкрепям идеята (85)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (162)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (152)
70% Complete
Нямам мнение (11)
70% Complete