Събота, 31 Октомври 2020, 09:09

Илиан Тодоров организира за трета поредна година конкурс за есе и рисунка „Мисия Будител” между учениците от Софийска област

17 Септември, 12:13
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1358 16


Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров организира за трета поредна година конкурс за есе и рисунка „Мисия Будител” между учениците от Софийска област по случай 1 ноември – Деня на народните будители.

„Нека станалият вече традиционен конкурс за пореден път да спомене и отдаде дължимата почит и уважение към хората, запазили, утвърдили и извисили духовната сила на българската нация, както в близкото и далечно минало, така и днес. Нека днес, в тези времена на изпитание, за пореден път да покажем, че следвайки примера на нашите народни будители, на нашите учители, ще успеем да се справим с предизвикателствата пред нас, пред нашето образование, пред нашето културно развитие. Защото сме българи! Защото винаги успяваме! Затова акцентът на есетата и рисунките тази година ще бъде върху силата на българската духовност, на българския дух, които винаги побеждават предизвикателствата и извисяват народа ни!”, заявявя по повод конкурса Тодоров.

За участие в конкурса отново са поканени учениците от българските гимназии в гр. Цариброд – Република Сърбия.
В конкурса с рисунки участват ученици от 1 до 4 клас, а с есета – ученици от 5 до 11 клас. Най-добрите творби ще бъдат отличени от областния управител с първа, втора и трета награда в следните категории 1-4 клас, 5-7 клас и 8-11 клас.
Конкурсът стартира на 21.09.2020 и приключва на 25.10.2020г., а резултатите ще бъдат обявени на 1 ноември - Денят на народните будители. Рисунките и есетата могат да се изпращат на e-mail: press@sofoblast.bg.
Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

 • Отговори (7) (12)
  1. добавен от: Анонимен 17 Септември, 12:50

  Тоя пак се е нашмъркал....

  • (14) (7)
   1. добавен от: Анонимен 17 Септември, 13:19

   Защо да се е нашмъркал? Че предлага за трети път такава прекрасна идея за есе и рисунка на тема: "Мисия Будител" сред учениците на Софийска област?
   А бе, някои хора са такива примати! На училище не си ли ходил, 1? Може и да не си ходил.
   Българинът изтрещява яко напоследък. Каквато и инициатива бъде предложена, всички организатори са "наркомани, пияници и т.н."

 • Отговори (10) (11)
  2. добавен от: Анонимен 17 Септември, 13:44

  Инициятивата е прекрасна но не е работа на този боклук....

 • Отговори (10) (10)
  3. добавен от: Анонимен 17 Септември, 15:12

  Мисията "Будители" като мисия е прекрасна,но когато попадне като акция-пиар на неподходящ човек,независимо къде са го насадили,тя губи не само значението си ,но става като подигравка към хубавата инициатива! 1/1 много сте къкопаметна/н,когато този същият се тръшкаше с Болен Сидеров пред ВИТИЗ!

  • (9) (10)
   1. добавен от: Анонимен 17 Септември, 16:39

   №3, това означава, че ти си злопаметен, а това е много лошо качество в характера на човек. Човекът си върши съвестно работата на поста Областен управител на Софийска област, но ние няма да му признаем положителната работа, само защото някога се е "тръшкал с Волен Сидеров пред ВИТИЗ", а на нас това не ни харесва. Е, и, какво от това?
   Знаеш ли какво е казал Христос: "Който от вас е безгрешен, нека пръв хвърли камък!"
   Ти безгрешен ли си, №3?

 • Отговори (8) (7)
  4. добавен от: Анонимен 17 Септември, 19:49

  Този е уникален боклук. След като го изритаха от Атака сега е пристанал на Тиквата. Не го чака светло бъдеще, но тук има глупаци, които му вярват.

 • Отговори (7) (7)
  5. добавен от: Анонимен 17 Септември, 19:53

  ОСТАВКА !!! Не ни се прави на човечен! ОСТАВКА!!!

  • (6) (8)
   1. добавен от: Анонимен 17 Септември, 23:01

   И теб ли да сложим на негово място, 5? Значи "не ни се прави на човечен", оставка.
   Ей, това комунистите сте големи боклуци! А ако ми кажеш, че не си комунист, си тъп, смотан и безмозъчен.

  • (7) (7)
   2. добавен от: Анонимен 18 Септември, 11:08

   Има достатъчно кадърни хора и за мястото на Тиквун и за мястото на този нашмъркан кретен. Ще го видим какво ще работи когато служебният кабинет го изрита. Мазнинките бързо се топят.

  • (7) (7)
   3. добавен от: Анонимен 18 Септември, 11:31

   Шест месеца остават до изборите и ти, №5/2, говориш за служебен кабинет! Нали сме най-бедната страна в Европейския съюз? Къде сте се юрнали още повече да я опосквате? Не може да изтърпите шест месеца, така ли?
   БСП-то по друг начин не може да спечели изборите. Иска с улични протести да вземе властта и с тълпа, която няма понятие, че манипулирана, защото е платена.

 • Отговори (4) (6)
  6. добавен от: До 5/2 18 Септември, 22:22

  Сигурен ли си, че ще де сменен от по-кадърен? Защото аз не съм убедена съдейки по "експертите" от предишни служебни кабинети

  • (4) (4)
   1. добавен от: Анонимен 19 Септември, 08:48

   №5/2 иска да сменя Тикви с Мунчовци. Иска комунистите да дойдат на власт, че са се озъбили от глад. Става въпрос за новите комунисти. Червените куфарчета са в старите комунисти и те 30 години си живеят живота и лапат народната пара.

  • (5) (4)
   2. добавен от: Анонимен 19 Септември, 11:27

   Подлоги на властта, всички облажили се от ГРОБ, без образование, умения, опит и ценз калинки треперете! Скоро ще бъдете изритани от благите места воглаве с Тиквата и Илиянчо Тодоров!

  • (4) (4)
   3. добавен от: Анонимен 19 Септември, 12:43

   За да дойде Мунчо ли? Не можете да вземете властта с избори и роните крокодилски сълзи чак в Европейския съюз. Ха, ха! Така чакахте да влезе Червената армия в България и да се покажете от шумата, за да вземете властта наготово.

 • Отговори (4) (0)
  7. добавен от: Анонимен 19 Септември, 20:48

  Тоя е зет на Цеца Гунинска от Правец, затова го дръжи Баце.

  • (3) (0)
   1. добавен от: Анонимен 19 Септември, 23:35

   След месец ще пасе кокошките на деда си.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (550)
70% Complete
Не съм съгласен (306)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (244)
70% Complete