Петък, 29 Март 2024, 06:53

Илиан Тодоров: Споразумение между Софийска област и Пиротски окръг ще бъде хубав знак за интеграцията на Западните Балкани

16 Август 2018, 15:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1216 0


Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров, директорът на Държавна агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и заместник-областният управител Николай Борисов и генералният консул на България в Ниш Едвин Сугарев проведоха в Пирот работна среща с управителя на Пиротски окръг Драгана Тончич във връзка със сключване на Меморандум за сътрудничество между двата региона.
Бяха обсъдени възможности за сътрудничество в областта на икономиката, туризма, образованието, културата. В хода на разговорите беше обсъдена и идеята Меморандумът да бъде подписан в разширен формат. Целта е успешно да се развива партньорството между Софийска област и Пиротски окръг.
Основен приоритет се поставя върху туризма и развиването на общи поклоннически маршрути.
„Надявам се да работим заедно. Ще бъде хубав знак и за интеграцията на Западните Балкани“, заяви Тодоров. От своя страна Тончич изрази желание в най-скоро да се подпише Меморандумът.
На срещата генералният консул на България в Ниш Едвин Сугарев определи документът между двата региона като уникален тип споразумение, тъй като досега споразумения са подписвани само на ниво общини, но не и между области от България и Сърбия.
Тодоров, Харалампиев, Борисов и Сугарев посетиха и Културно-информационния център в гр. Димитровград, където обсъдиха възможностите маршрутите на поклонническия туризъм да бъдат разширени, както и посещенията на ученици от училища „Св.Св. Кирил и Методий“ и „Христо Ботев“ в Димитровград на вилата на областната администрация в курорта „Боровец“.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete