Четвъртък, 18 Април 2024, 20:04

Има изготвени проекти за цялостна подмяна на водопроводите в Трудовец и Врачеш

3 Август 2018, 14:30
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1881 5


Три процедури трябва да извърши Община Ботевград преди да стартират СМР дейностите по цялостната подмяна на водопровода в трите села Скравена , Новачене и Литаково. Това съобщи днес на редовния си брифинг с медиите кметът на общината Иван Гавалюгов.

След съгласуване на критериите за оценка с ДФ”Земеделие”, който финансира с 6 милиона лева общината, както и извършване на процедура за избор на изпълнител на СМР дейностите и процедура за избор на авторски и строителен надзор, и сключване на договор с изпълнителите, едва тогава може да се пристъпи реално към подмяна на водопровода в трите села, посочи кметът Гавалюгов. Да припомним, че той подписа договор с държавното ведомство предходната седмица, с което общината ще реализира дългоочакваната подмяна с европейски средства.



Кметът Гавалюгов изрази надежда, че тази есен ще приключат процедурите, ако няма обжалване, което е традиционно за цялата страна, не само за община Ботевград. „Плановете ни са тази късна есен СМР дейностите да започнат. Срокът за изпълнението им е 36 месеца”, посочи кметът на общината.

За другите две села Трудовец и Врачеш община Ботевград има изготвени проекти от преди повече една година за цялостна подмяна на водопроводите. „Това сме го обявявали много пъти. Търсим финансиране. Особеното при кандидатстването за средства при тези две села е, че те са недопустими като населени места по програмата „Развитие на селските райони” , защото са над 2 хиляди еквивалент жители”.По думите му програмата изисква под две хиляди жители. Освен това тези населени места са недопустими за инвестиции по ОП”Околна среда” , тъй като процедурите се извършват от Асоциациите по ВиК и оператора, който изпълнява предоставяне на услугата на територията на съответната област. „Това бе основание община Ботевград да стане член на Асоциацията, за да можем да кандидатстваме за тези средства, но не община Ботевград като бенефициент, а Асоциацията по ВиК. Условието е всички общини на територията на една админстративна област е да бъдат членове на въпросната асоциация, за да може да кандидатства областта като цяло по ОП”Околна среда”, добави кметът Иван Гавалюгов.



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Август, 17:40

    и кво не става по нито един критерий,така ли

  • Отговори (1) (3)
    2. добавен от: Анонимен 3 Август, 21:30

    Май, да водопровод през крив макарон. За пореден път няма да стане нищо. Вече никой не вярва на това.Слепи надежди и хвърляне на прах в очите на хората,избори идват все пак

  • Отговори (4) (3)
    3. добавен от: Анонимен 3 Август, 23:28

    А тоя в града кога ? Ями и дупки навсякъде! Кмете ,плащам си данъците редовно....ако искам кал ,камъни и дупки ще живея в гората !

    • (4) (1)
      1. добавен от: Анонимен 4 Август, 07:52

      Връщай се в гората. Ти и без това си дошъл от колибите.

  • Отговори (2) (1)
    4. добавен от: Анонимен 5 Август, 20:54

    На предишния кмет не му трябваха критерии и планове,да започне смяната на водопровода в трите села,и смени километри,а гавалигата тогава саботира всичко,а сега е некадърен и пирон да забие.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete