Петък, 29 Март 2024, 17:28

IMI България е „Работодател на годината – 2019”

7 Декември 2019, 16:30
(1) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5400 7


13 работодатели бяха отличени на форума „Работодател на годината – 2019” на Агенцията по заетостта, чието шестнадесето издание се проведе на 5 декември 2019 г. в София. Сред тях бе награден и един от основните спонсори на Баскетболен клуб "Балкан" - "Интегрейтид Микро Електроникс България” ЕООД, гр. Ботевград. Компанията бе отличена в категория „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар” за региона на София.

"Интегрейтид Микро Електроникс България” ЕООД, гр. Ботевград е част от международна структура, производител на електронни модули за автомобилната индустрия. Българският клон е на първо място в автомобилното производството на компанията майка и е главен производител за Европа.

През 2019 г. фирмата осигурила устойчива заетост на първичен пазар на 214 безработни, от които 165 са от региона. От тях 68 са от уязвимите групи на пазара на труда.

„Този авторитетен форум „Работодател на годината“ се провежда всяка година и се връчват награди на работодателите, проявили се като социално отговорни личности, създали са качествени работни места, направили са добри социални програми за работещите, проявили са специално внимание към уязвимите групи на пазара на труда“, обясни в своята реч на церемонията вицепремиерът по икономическа и демографска политика Марияна Николова. Тя заяви, че е убедена че събитието има мотивиращ характер за всички работодатели в България – да бъдат по-ефективни в управлението на човешките ресурси, да накара другите да се сравняват с наградените и да ги мобилизира към усъвършенстване.

По един работодател от територията на деветте регионални дирекции на Агенцията по заетостта в страната получи отличие. За първи път бяха връчени награди в категория „Успели заедно” за конкретни примери от съвместната дейност на представителите на бизнеса, търсещите работа и бюрата по труда в страната.

Наградите на работодателите бяха връчени от заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, заместник-министрите на труда и социалната политика Зорница Русинова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров, както и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов.




Източник: standartnews.com

Коментари (7)

  • Отговори (15) (5)
    1. добавен от: Анонимен 7 Декември, 18:44

    "IMI" -Експлотация на човешки труд

  • Отговори (11) (5)
    2. добавен от: Анонимен 7 Декември, 19:53

    Селяндурите от Северозападнала България се радват на 800лв.

  • Отговори (11) (2)
    3. добавен от: Няма и 800лв. 7 Декември, 20:07

    Няма и 800лв...Условията са като за роби!!!

  • Отговори (4) (5)
    4. добавен от: Вики 8 Декември, 07:42

    Бели роби за 740 лв.

  • Отговори (7) (2)
    5. добавен от: Анонимен 8 Декември, 08:25

    Работиш като вол и накрая ти отрежат заплатата.
    И извънредно си работил, по 6 дена в седмицата, и нощен труд си положил доста.
    Срам за българския работник!
    Има хора, които пътуват по 150-200 километра за 740 лева! Ето това е България...

  • Отговори (1) (3)
    6. добавен от: Анонимен 9 Декември, 08:02

    Като са прости ще робуват

  • Отговори (4) (1)
    7. добавен от: Анонимен 10 Декември, 10:54

    Има и по-добър вариант за "умници", като вас. Стартирате собствен бизнес, или отивате там, където ще оценят вашата изключителност.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete