Събота, 20 Април 2024, 12:36

Имотни скандали тормозят бащата на Диана Найденова

27 Юни 2015, 11:15
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2383 0


Димитринка Врачева: „Чакам отговор от Емил Найденов за фалшиво удостоверение за наследници, според което дъщеря от първия брак на дядо ми е родена от... мъртвата му първа съпруга по време на неговия втори брак”

Хора постоянно се оплакват в „ШОУ”, че са станали жертва на фалшиви документи из кметствата. По този начин губят имоти, запорират им собственост, роднини си вадят нож и възкресяват стари родови вражди, а държавните чиновници из общините нехаят, и дори на съд да ги изкараш, със сигурност няма да излязат виновни. С редакцията ни се свърза поредната жертва на системата - Димитринка Врачева. Наскоро тя е написала жалба до кмета на община Горна Малина – Емил Найденов, баща на известната тв и радиоводеща Диана Найденова. Врачева го алармира, че Наталия Манчева - кметски секретар на село Горно Камарци, е съставила удостоверение за наследници с невярно съдържание. Покрай частния случай установихме един прелюбопитен факт - че кметството в този неотдалечен от София район изобщо не разполага с архив отпреди 2010-а?! Ето фактите, разказани от Димитринка Врачева:

„В дъното на историята е Донка Стоянова – моя братовчедка - дъщеря на едно от децата на дядо ми Петко от първия му брак. Дядо ми е починал през 1984 г., баба ми – 1995 г. Баба ми е втори брак на моя дядо, така че по закон тя има право на 75 % от наследството. Респективно - ние, наследниците й след нейната смърт. За роднините по линия на първия брак на дядо ми остават останалите 25 %. Донка е сред тях. Тя може да претендира долу-горе за около 400 кв. м земя. Нещо направо нищожно, за да си създава човек проблеми с фалшиви документи и да прави запор на имота. Земята я обработваше по договор една кооперация, но Донка подава Декларация по чл. 69 в Поземлената комисия и имотът вече е под запор. При проверка от моя страна, установих фалшиво удостоверение за наследници №61/2012 г., издадено от Наталия Манчева - служителка в кметството на село Горно Камарци. Въпросното удостоверение е подписано от нея. Същевременно открих, че съставеният документ с невярно съдържание изобщо не е изведен - документ с такъв изходящ номер от общината на селото не съществува!

Още нещо: в личния картон на дядо ми е дописана като наследница майката на Донка – Стоянка Петкова. Питам: въз основа на какви документи е станало това, при положение, че селският кмет Радой Иванов ми каза, че при него нямало архив отпреди 2010 г. Откъде се взеха тогава данни за Стоянка?! Вижте обаче какъв парадокс се получава: за нейна рождена дата във въпросното удостоверение е посочена 1925 г., което означава, че дъщерята от първия брак на дядо ми е родена… по време на втория му брак, съгласно Акт за граждански брак № 15/1925 г. Остави това, ами не е имало кой да я роди през 1925 г., защото според други документи майка й вече е била починала!...

И сега стигаме до наши дни и до безпардонното отношение на чиновниците у нас. Преди дни ходих в Поземлената комисия, община Горна Малина, при главния специалист – Надка Иванова. Исках да ми поясни на базата на какви документи са приели за вярно удостоверението за наследници, издадено през 2012 г., и как така при положение, че то има давностен срок 6 месеца, запорът въз основа на същото е направен чак 2 години по-късно – през миналата, 2014 година? Е, не можах нито да попитам, нито да получа отговор на тези въпроси, защото експертката надменно ми отговори, че това не бил приемният й ден... Пред онемелия ми поглед Иванова си грабна чантата и напусна работното си място. До днес още нямам отговор от кмета на Община Горна Малина на жалбата си, но, какъвто и да е той, ще заведа дело, защото става дума за пълна злоупотреба с лични данни, за съставяне на документ с невярно съдържание и вредно чиновническо безхаберие. Братовчедката Донка може да си гони интереса, или пък просто да иска да ни създава проблеми заради някаква нейна си куха амбиция, но ако трябва да сме обективни, нейните цели не биха се осъществили, ако из общините работеха компетентни и отговорни хора. В момента говорим за тъкмо обратното – за едни хора, които нито са „в час”, нито искат да бъдат. А наесен всички те пак ще ни обещават колко ще работят „на ползу роду” и за правата ни, само и само да си останат по затоплените си от стоене работни местенца в кметствата”.

Източник: Агенция Блиц

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete