Събота, 20 Април 2024, 01:53

Имущество за над 1,2 млн.лева отнемат на Данчо Пръча

23 Октомври 2012, 09:38
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3360 2


Държавата отнема незаконно придобито имущество от Йордан Тонов, известен като Данчо Пръча. С определение от 9 октомври 2012 г. Върховният касационен съд (ВКС) потвърди отнемането на незаконно придобито имущество от Йордан Тонов. Имуществото е на стойност 1 267 793 лв. и е отнетото в полза на държавата по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД). Част от имуществото са: магазин и двуетажна жилищна сграда в гр.Враца, лек автомобил марка „АУДИ” модел „А6”; влекач марка „ВОЛВО” и още няколко товарни автомобила; дворно място; едноетажна сграда и над 30 поземлени имота в област Враца; суми от продажби на автомобили и недвижими имоти, както и суми от дружествени дялове.
Йордан Тонов има влязла в сила присъда за извършено престъпление по чл. 214, ал.1 от Наказателния кодекс (изнудване), а в началото на този месец беше задържан при проведена специализирана полицейска операция срещу разпространението на неистински парични знаци.
От месец юли до момента по искане на Комисията с решение на ВКС е отнето имущество от още осем лица, осъдени за различни престъпления като: контрабанда, изнудване, участие в организирана престъпна група, незаконно притежание на оръжие и др. Това са: Антоан Подмолов, Любомир Зафиров, Любомир Пачовски, Симеон Симеонов, Марин Христов, Евелин Евтимов, Илиян Илиев и Диян Гайтанов. Конфискувани са автомобили, апартаменти, части от сгради, суми от продажби и наличности по банкови сметки, дружествени дялове и др. на обща стойност над 1 414 000 лв. Повече информация за конкретните суми е публикувана на интернет страницата на КУИППД в раздел „Решения 2012“.
От началото на годината в полза на държавата е отнето имущество, придобито от престъпна дейност, за 11 233 509 лв., което е приблизително два пъти повече спрямо същият период на миналата година.

Източник: ИА "ФОКУС"

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 11:46

    Има доста, така че бълха го ухапало

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Октомври, 13:25

    А кога ще отнемат незаконно придобитото имущество, придобито от неговия авер в автоджамбазлъка бай Гуньо Зализания, кмет правчански?

    Ах, забравих! Бай Гуня е недосегаем - нали е подгъзурник на Златевите (Свинарски) и затова се ползва със съдебен имунитет :roll:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete