Петък, 29 Март 2024, 11:12

ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА НА ОИЦ-СОФИЯ В КОСТИНБРОД

12 Ноември 2018, 13:44
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 691 0


На 13.11.2018 г. (вторник) от 11:00 ч. в читалище „Иван Вазов – 1947“ (пл. „Иван Вазов“ 1) екипът на Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ-София) ще ще проведе информационна среща за представяне на условията за кандидатстване по процедура „Насърчаване на предприемачеството“ и по подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“. Двете срещи са част от есенната информационна кампания на ОИЦ-София във всички 22 общини на Софийска област под надслов „Еврофондовете – актуални възможности за финансиране на Вашия бизнес“.
В рамките на информационното събитие ще бъдат представени условията за кандидатстване по процедура „Насърчаване на предприемачеството“ и по подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“. Експертите от ОИЦ-София ще разяснят какви са изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите, допустимите дейности и разходи, както и начина на подаване на проектни предложения през системата ИСУН 2020. Ще бъде представено и какво предстои да се отвори за кандидатстване по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).
Поканени за участие са представители на бизнеса, земеделски производители, занаятчии, медии, общински служители, широката общественост.
Процедура „Насърчаване на предприемачеството“ се реализира в рамките на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ и е в размер на 67 227 768 лева. Целта ѝ е да се създадат и развият нови предприятия в приоритетни сектори на Националната стратегия за насърчаване на малките и средните предприятия 2014-2020 г. и в специфични сфери, свързани с преодоляването на европейски и регионални предизвикателства, като дейността на фирмите-кандидати задължително трябва да е в някой от тези сектори. В момента, до 10.12.2018 г., тече крайният срок за подаване на проектни предложения за кандидати от втората група. Допустимите кандидати са микро, малки и средни предприятия, регистрирани след 31.12.2016 г. Безвъзмездното финансиране е до 80%, като сумата, за която се кандидатства, трябва да е минимум 50 000 и максимум – 200 000 лева. По процедурата се финансират възнагражденията за квалифициран персонал, закупуване на машини и съоръжения, дълготрайни нематериални активи, материали и консумативи, наем на работни помещения, различни външни услуги, участия в събития в страната и чужбина с цел популяризиране на кандидата и неговите продукти, разходи за визуализация и пр.
Подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ е отворена за кандидатстване до 07.12.2018 г. в рамките на Програма за развитие на селските райони. Тя е насочена към насърчаване развитието на неземеделски дейности в селските райони, насърчаване на заетостта, разкриване на нови и запазване на вече съществуващите работни места, намаляване на сезонните колебания в заетостта, насърчаване на инвестиционните дейности и подкрепа за развитие на технологиите в областта на „зелената икономика“, включително на енергия от ВЕИ за собствено потребление. По нея мярката се финансира изграждане или подобрение на недвижимо имущество, закупуване на земя и сгради, необходими за изпълнение на проекта, дълготрайни материални и нематериални активи, консултантски услуги и др. Кандидатите по 6.4.1 имат възможност да подават своите проектни предложения в рамките на три процедури в зависимост от вида на заявените за подпомагане дейности: инвестиции, насочени към развитие на занаяти; инвестиции за развитие на услуги във всички сектори и други неземеделски дейности; инвестиции за производство на продукти, които не са включени в Приложение 1 от Договора за функционирането на Европейския съюз. Общият бюджет за трите процедури е 68 млн. евро. Размерът на безвъзмездна финансова помощ е до 50%, като стойността ѝ за отделно проектно предложение не може да надвишава 391 160 лв.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete