Събота, 20 Април 2024, 12:20

Инициатива, посветена на Международния ден на хората с увреждания

5 Декември 2016, 12:59
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1306 0


03 декември е обявен от Генералната асамблея на ООН през 1992 г. за Международен ден на хората с увреждания. По този повод на 02.11.2016 г. ученици от ГПЧЕ „Алеко Константинов“, участници в клуб „Солидарност“ и клуб „Добродетел“ проявиха съпричастност и посетиха Центъра за настаняване от семеен тип в град Правец.
По време на мероприятието учениците и потребителите на социалната услуга заедно танцуваха, рисуваха, редиха пъзели и играха „Микадо„ и „Черен петър“, а на сбогуване си размениха подаръци – ръчно изработени от учениците от Гимназията гривни с надпис „Friend“ (пр. англ.- приятел) и направени в Центъра коледни сувенири.
Целта на посещението бе да се интегрират децата и лицата с увреждания в обществото, както и да се развиват ценности у учениците. Равносметката за ръководителите на двата клуба към ГПЧЕ „Алеко Константинов“ е, че си струва да работиш в името на доброто, а за учениците – че да си съпричастен с проблемите на околните и да практикуваш добродетели не е процес или чувство, а навик и отношение.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete