Вторник, 16 Април 2024, 20:33

Инициатива за превенция срещу агресията в ПГПЧЕ "Алеко Константинов"- Правец

20 Март 2019, 14:38
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1664 2


През изминалата седмица в езиковата гимназия в Правец се проведе тренинг обучение, посветено на ефективната комуникация, превенция на агресията в училище и управлението на конфликти. Обучението бе част от програмата на клуб „Медиация и социални компетентности” и се проведе от лицензирания коуч обучител Емма Берсуцка, представител на фирма за коучинг обучения „ MASTER KЕYS”.

Скоростта, с която се променя днешният свят, а съответно и възприятието ни изисква нови подходи и нови методи за постигане на успех. Коучинг обученията набират все повече популярност в България. Те помагат на всеки да намери своите силни страни и да ги развива за да постигне най-добрите за него резултати, което е и целта на образованието.

В хода на проведения тренинг децата и учители станаха свидетели на най-новите тенденции в групови обучения. За участниците бяха подготвени специални работни тетрадки. Ученици и учители се запознаха с коучинг, като метод за придобиване на нови подходи в обучителния процес. Първата задача на участниците бе свързана с ефективното слушане и ефективното говорене, тъй като липсата на добра комуникация често е в основата на конфликтите. Учениците преживяха ролята на агресор и жертва с помоща на ролеви игри. Бяха изведени характеристики на видовете агресия, както и причините и факторите, които провокират агресивното поведение. В последната част на тренинга участниците се научиха да разпознават себе си и другите и да разбират за причините на преднамерената и спонтанна агресия.

Обучението за управляване на конфликти продължава в клуб „Медиация и социални компетентности”, а в края на учебната година младите медиатори трябва да могат да се намесват безпристрастно в конфликти на съученици и да помагат за безпроблемното им разрешаване.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Март, 15:18

    отлично ,златни са правчани за всичко мислят и то навреме.

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Март, 15:20

    Е за разлика от ботевградската Кочина.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete