Четвъртък, 28 Март 2024, 21:46

Инициативи в ПГ по КТС в Деня на розовата фланелка

22 Февруари 2017, 19:32
(0) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 1377 1


„Тормозът спира тук“ си казаха учениците от Професионална гимназия по компютърни технологии и системи – град Правец в Деня на розовата фланелка.
Последната сряда на м.февруари е известна като "Ден за борба с тормоза в училище". На този ден участниците са помолени да носят розово - символ на агресията, символ на несъгласието в училище, изразяване позиция и неприемане на тормоза в училище.
Запознати с историята, която е протест срещу инцидент станал в училище в канадска провинция Нова Скотия, бързо става популярна и сред учениците от други училища.
Идеята бе подкрепена от ученици и преподаватели в ПГ по КТС, облечени в розови дрехи с посланието – Да се разпространява любов, а не омраза!
Тази инициатива, да покажем, че не искаме тормоза да съществува в нашето училище бе фокусирана в изготвен плакат от ученици и членове на УУС.
С беседа и анкета, проведени в някои от класовете се навлезе по-дълбоко в същността на проблема. Тя пък от своя страна даде допълнителна възможност за постигане на по-устойчив ефект. Гимназистите , присъединили се към тази инициатива избраха ДОБРОТО и казаха НЕ на тормоза!



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Февруари, 22:44

    Розовото ми навява други мисли. :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete