Вторник, 10 Декември 2019, 13:41

Internet Explorer излиза в пенсия

20 Март 2015, 15:38
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1014 0


Покрилият се с лоша слава Internet Explorer, който Microsoft налага вече почти 20 години, излиза в пенсия и ще бъде заменен от нов в предстоящата операционна система Windows 10. Софтуерната корпорация от Ричмънд потвърди, че новият й браузър, чието кодово название е Project Spartan, ще бъде представен след няколко месеца и няма да носи компрометираното име на предшественика си.„Сега проучваме каква нова марка или име да изберем за браузъра си в Windows 10”, съобщи Крис Капосела, маркетинг директор на Microsoft.

Преди години Internet Explorer доминираше на пазара и имаше над 1 млрд. потребители. Той обаче не можа да се справи с конкуренцията на Mozilla Firefox и Google Chrome, които са по-бързи и с по-модерен дизайн. В крайна сметка Microsoft реши да изостави марката заради „негативния имидж", натрупан от 1995-а насам. Internet Explorer беше печално известен с бавната си работа и проблемите със сигурността.

Междувременно стана ясно, че Windows 10 ще бъде достъпен за потребителите от лятото. Това беше обявено в корпоративния блог на Microsoft от вицепрезидента Тери Майерсън. Новата операционна система ще се продава в 190 държави и ще поддържа 111 езика. Според Майерсън в момента около 1,5 млрд. души ползват някоя от версиите на Windows.

Източник: Агенция БЛИЦ

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

Анкета » коментари (7)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

отговори
В България (407)
70% Complete
В чужбина (79)
70% Complete
Няма да празнувам (206)
70% Complete