Четвъртък, 21 Юни 2018, 03:56

Исторически музей - Правец ще се включи в Европейска нощ и Международен ден на музеите 2015

12 Май 2015, 16:08
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1047 0

Европейската „Нощ на музеите" е организирана за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години тя се разпространява успешно из цяла Европа. И през тази година партньор на събитието е Френският институт в София. В предстоящата Европейска „Нощ на музеите" на 16 май 2015 г., Исторически музей Правец се включва с поредица появи. Вратите на Исторически музей Правец и Музейният комплекс с родна къща на Тодор Живков ще са отворени до 1.00 часа след полунощ, входът е свободен за посетители. Предстои да видите интересна програма.
Всяка година на 18 май - от 1977 г. се отбелязва Международният ден на музеите. Целта е да се повиши информираността и ролята на музеите в развитието на обществото. Тази година празникът се провежда под мотото „Музеи за устойчиво общество”. Дейността свързана с опазването, съхраняването и развитието на културно-историческото наследство е една от най-важните компоненти на националната ни идентичност,  неделима част от обществото и главно условие за неговото развитие.
За празника всички гости на Исторически музей Правец и Музейният комплекс с родна къща на Тодор Живков ще могат да посетят свободно от 9.00 до 17.30 часа, да разгледат експозицията и подготвената програма.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (15)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (111)
70% Complete
Не подкрепям идеята (99)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (178)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (177)
70% Complete
Нямам мнение (15)
70% Complete