Събота, 20 Април 2024, 00:17

Иван Гавалюгов: На първо място съм горд, че съм жител на този град, а след това, че съм кмет

26 Януари 2020, 14:21
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 7598 72


Кметът Иван Гавалюгов подкрепи своите съграждани в търсенето на справедливост.

Градоначалника направи кратко обръщение към жителите на общината:
"Чувството, което изпитвам в момента е изключителна гордост. Изпитвам и неудобство от това, че в този ден, толкова много хора са се лишили от почивката си, за да подкрепят мен, но всъщност не подкрепяте мен като личност, а вашето право за свободен избор и пътя, по който преди около пет години пое Ботевград. Това е съвсем различен и нов път, но той е стръмен, дълъг, трънлив и изпълнен с много препятствия. Това е истинският път, който ще доведе общината до онези мечтани места и градове, които даваме за положителен пример. Определено пътят, по който вървяхме през предходните години не харесваше на болшинството граждани, включително и на мен. За това намерих вътрешна мотивация да загърбя собствените си спокойствие и комфорт и да се кандидатирам. Вие ме подкрепихте през 2015 г. Дадохте положителна оценка и преди три месеца. В личен, а и в обществен аспект коства много, но аз съм го знаел, когато съвсем осъзнато взех своето решение през 2015 г. да се кандидатирам. Знаех през какви трудности ще премина. Убеден бях, че голяма част от жителите на общината имат сходни мислене и ценностна система и със самочувствието, че ще бъда подкрепен. Много хора ме предупреждаваха, че да се кандидатирам отново, няма да е най-доброто ми решение, с оглед конфронтацията, която бе скрита до преди няколко седмици. Като кмет защитавам обществения интерес, а когато той е силно засегнат и застрашен от частния интерес, всеки градоначалник е ясно какво трябва да направи.

Получавал съм предложения да съчетая обществения интерес, но обслужвайки частния интерес с обществен ресурс. Имал съм не едно и две такива предложения. Бил съм ухажван и от олигарси и политици и от всякакви икономически кръгове. За да се стигне до ситуация, в която се намира начин, формален или не, по който един неудобен на системата и задкулисието да бъде отстранен, сами можете да си направите извод дали съм приел тези предложения, които в личен план сигурно са щели да ми донесат някакви материални дивиденти.

Чувствам себе си пълноценен, заради принципите си и ценностната ми система и заради това, което аз съм готов да платя като цена, за да продължа да бъда себе си, кметския пост е най-малката цена.
Убеден съм, че обикновения човек споделя именно този начин на мислене и действия. Факт е, че без организация на администрацията, както много си мислят, Вие сте излезли абсолютно доброволно да защитите интереса на Община Ботевград от хора, които искат да използват обществения ресурс в частна полза.
Не се поколебах, когато трябваше да направя избора дали да продължим по този път или аз като много мои колеги да се отдръпна и да се изкуша, за да си запазя поста.

Не е важно как е името на кмета, важно е, чий интерес защитава той. Аз съм изключително горд, че ботевградчани направиха своя избор. Убеден съм, че утре ако им се наложи отново да го направят, независимо какво ще е името на кандидатите, те ще изберат човек, който до най-голяма степен им дава увереност, че ще защити обществения интерес и ще опази обществения ресурс от алчни частни интереси.

Помня някои събирания на този площад. Винаги съм давал за пример онова лято през 1994 година, когато площадът беше изпълнен с много хора, тогава празнувахме невероятно Световно първенство по футбол, но сега като се огледам, смятам, че дори тогава нямаше толкова много хора. Дори при спечелването на историческата Шампионска титла на Балкан от преди няколко месеца нямаше толкова много хора. Това е красноречив пример, че Ботевградчани са горди хора, които сами определят съдбата си и са готови да защитават своето право на свободен избор и обществения интерес.

Поздравявам Ви! Изключително съм горд на първо място, че съм жител на този град и след това, че съм кмет. Бъдете здрави и все така непримирими! Аз съм уверен, че каквото се случва от тук нататък, ще е само и единствено за доброто на Ботевград. Вярвам, че вашата тежка дума, както сега така и в бъдеще, ще я казвате по един категоричен начин. По такъв начин, че да бъдем чути от жълтите павета, от триъгълника на властта, от Правец и от където и да било."


Източник: balkanec.bg

Коментари (72)

  • Отговори (70) (12)
    1. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:23

    късмет! Браво на непреклонните и твърди хора от Ботевград,!

    • (34) (10)
      1. добавен от: Анонимен 26 Януари, 15:45

      Браво кмете

  • Отговори (21) (3)
    2. добавен от: Гост 26 Януари, 14:24

    Чухме ви! Наздраве, от нас за вас! Мдааа...

    • (13) (43)
      1. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:48

      Ям си пражолете на Зелин и ми е през дедовия кой му е на ебемти страна

    • (32) (14)
      2. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:56

      Мартинчо скоро сме пред вас да те изгоним споко крадецо на стотинки

    • (6) (3)
      3. добавен от: Анонимен 27 Януари, 08:32

      Колеги, обърнете внимание на един коментар от снощи в botevgrad.com. Един правчанин ни казва каква е истината с родовете Свинарите- Златеви и Вълкови - Живкови, преселили се в Ботевград, но останали горди "управители" на Татовото село.В Правец съм работил няколко месеци и трябва да заявя, че напр. Заводът за печатни платки не се командваше от правчани, а от прихожденци от Русе.То и с Б-д стана така. След Цв.Савов кмет на общината стана ветеринарният д-р Г.Пеев, чийто баща изведнаж се оказа, че е владял доста земя в Зелин, макар че скромният човечец не е знаел за това... Сетне от БСП започна да се перчи В.Джамбова - Кръстева, после "веселата" докторица Златева, а електоратът на БСП категорично показа, че не я уважава. Така че, бивши и настоящи пишкин комуняги, каквото сте си надробили, това ще сърбате.
      Още родовете Цанови и Василеви от Трудовец, инж.М.Маринов и К.Доцин от Б-д показаха на правчанските издънки, че не са добре дошли в града. И тази традиция се спазва. А Вал.Златев се постара хептен да разръчка жаравата. Б.Борисов пък застана с "Напоителни системи", Басейнова дирекция регион Дунав, прокуратура и съд зад гърба му. В.Нинова, Н.Нитов, Ц.Бънчев бяха "хусарите" на Вал.Златев, а Кр.Живков натопи прекия си началник и го прати в следствения арест...

  • Отговори (53) (10)
    3. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:27

    Хей, тези, които се смятате за център на Вселената, това е моят град! Борбен, независим и непримирим! Внимавайте! Да не се ударите в стена от хора!

  • Отговори (26) (10)
    4. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:30

    Кмете, заеми се с мизерията в,, Цвет,, спри чалгата там, и им назначи чистачка.!

    • (0) (4)
      1. добавен от: Анонимен 26 Януари, 22:02

      В цвет си е чил и няма смис да я спират

  • Отговори (20) (87)
    5. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:34

    Вън Гавалюга от общината.Тиси осъден бе човек.

    • (44) (16)
      1. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:45

      Жалко човече! Ти си осъдено от живота. Погледни се. Може само да те съжаляваме.

    • (9) (43)
      2. добавен от: Анонимен 26 Януари, 15:27

      Вън осъдените управници.Само чиче Гошу.

    • (6) (3)
      3. добавен от: Анонимен 26 Януари, 21:58

      Той пък чичо ти Гошо не е осъден все едно..

  • Отговори (20) (75)
    6. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:35

    Кмете, иницираш протести подкрепящи анархия и беззаконие.Прокуратурата трябва да ти потърси сметка.

    • (51) (10)
      1. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:44

      Нещастник!!! Ти ли ще кажеш кой ни организира?

    • (32) (14)
      2. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:58

      Тихо Велчев скоро няма да можете със семейството ти да се разхождате в този град апа детето ти колко убиди го чакат...... Само гледай

    • (29) (11)
      3. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:59

      Всички пред Велчев Тинчев и камилата Везенков

  • Отговори (37) (7)
    7. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:53

    Браво Ботевград!

    Новаченска долна гнусна оТвратна пасмина!

    • (10) (23)
      1. добавен от: Анонимен 26 Януари, 15:24

      Браво ботевградчани, вие доказахте че си заслужавате управлението и Цеца Христова с Колю рибара са фактори в тази община. Чака ви още дълго освобождението плебеи.

  • Отговори (34) (10)
    8. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:56

    Вече решаваме Българите не ромите съдбата на града

    • (9) (28)
      1. добавен от: Анонимен 26 Януари, 15:29

      Нищо не решаваш говню, ти си средство за постигане на цели.

  • Отговори (45) (11)
    9. добавен от: Анонимен 26 Януари, 14:57

    Долу Златеви Везенков Тинчев вън вън от Ботевград

    • (7) (3)
      1. добавен от: Анонимен 26 Януари, 16:37

      и бабоебеца с изперкалата кучка

  • Отговори (15) (12)
    10. добавен от: Анонимен 26 Януари, 15:04

    Най честния сме ха ха
    Затова тръгна със Златев преди 5г срещу Геогиев

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete