Неделя, 22 Април 2018, 17:35

Иванина Иванова бе удостоена с две първи места в два фолклорни фестивала

27 Ноември 2017, 11:06
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1561 3

14-годишната Иванина Иванова от с. Литаково добави още две отличия в своя професионален път. Талантливата певица спечели две първи места от два конкурса в сферата на фолклорното изкуство.
За шеста поредна година София бе домакин на Националния музикален и танцов конкурс ”Пиленце пее 2017”, който се проведе от 27 октомври до 11 ноември. Шестият фестивал тази година е посветен на 80-годишнината от рождението на голямата българска певица Надка Караджова. И този път сцената на „Пиленце пее” събра стотици участници от цялата страна, а Иванина е вече редовен участник в него. Тази година тя изпя песните "Мама Елка, буди " и "Мари Марийко". Втората песен е на народната певица Янка Рупкина, която бе в състава на авторитетното жури, а това лято Иванина направи и професионален запис на песента в студио. Поради огромния интерес към фестивала и големия брой участници, журито обяви победителите на по-късен етап. Вчера Иванина своя получи златен медал и диплом, удостояващи я на първо място във възрастова група 13-16 години.

Втората изява на младата ни съгражданка бе в конкурса „В песента е душата на народа”, организиран за 7-ми път в гр. Костенец. Там Иванина плени журито с песните "Чирешко, чорна вишничко" и "Легнала мома, заспала". За блестящите й изпълнения тя бе класирана на първо място, а освен това бе удостоена и с голямата награда на кмета на община Костенец – Радостин Радев.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

 • Отговори (15) (0)
  1. добавен от: Приятелка 27 Ноември, 11:18

  Браво момиче! Продължавай да прославяш родното си село Литаково и българската народна песен в България. Пожелавам ти само успехи, медали и грамоти. Бъди смела, и не се спирай пред трудностите. Успех младо момиче!

 • Отговори (5) (1)
  2. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 15:41

  Поздравления за Иванинка. Тя е гордост не само за родното си село, но и за цялата община.БРАВО!!!

 • Отговори (4) (1)
  3. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 18:04

  Честито сладурке!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (10)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (10)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (65)
70% Complete
Не подкрепям идеята (70)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (133)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (127)
70% Complete
Нямам мнение (7)
70% Complete