Петък, 22 Март 2019, 08:59

Избягалите затворници са обявени за международно издирване

4 Април 2018, 08:33
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3315 9


В момента продължава търсенето на избягалите затворници по няколко направления. Радослав Колев и Владимир Пелов са обявени за международно издирване.
Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов, цитиран от БНР и bTV. Той увери, че всички полицейски сили са ангажирани в търсенето, извършват се проверки и издирвателни дейности.

Вчера следобяд осъдените Владимир Пелов и Радослав Колев успяха да избягат от Централния софийски затвор. Двамаа са преодолели съпротивата на 3-ма надзиратели, като са ги заплашили с нож и пистолет и са стреляли 3 пъти.

„В такива случаи има методики, по които се работи. Към момента близките на избягалите са в полицейските управления, работи се с тях. Рано е още да правим заключения как се е случило. Имаме откъслечна информация как се е стигнало до там и какво се е случило вътре“, коментира Младен Маринов относно пропуските в охраната на Софийския затвор.

След като излезли от затвора през централния вход, Пелов и Колев се качили на лек автомобил, който ги чакал в малката уличка.

„Имали логистика и това нещо е организирано много добре. Присъдите са им големи, така че те са готови на всичко, за да не се върнат в затвора“, посочи Младен Маринов.

Според него много бързо са се задействали всички системи за сигурност, включително Гранична полиция, а двамата бегълци са обявени за международно издирване. Той посочи, че при тази бърза реакция Владимир Пелов и Радослав Колев едва ли са стигнали много далеч извън столицата.

Главният секретар на МВР предупреди гражданите, че двамата бегълци са изключително опасни, затова ако някой ги забележи в никакъв случай да не търси контакт с тях, а да сигнализира в полицията.

"В Централен затвор има система за видеонаблюдение. Иска ми се системите за защита да е на 100%, но знаете, че и в най-сигурните затвори има присъди. Най-вероятно има пропуски в системата за сигурност, за да се получи такъв инцидент. За сигурността в затворите отговаря служба, подчинена в Министерството на правосъдието. До този момент нямаме информация в МВР да е сигнализирано за такъв случай. Имали сме случаи, когато предварително сме долавяли подготовка на такова бягство. Не бих искал да правя извод преди да имам всички механизми за сдобиване с оръжието. Тепърва ще се проверява дали са спазени всички процедури", завърши Младен Маринов.

Източник: dir.bg

Подобни новини

Коментари (9)

 • Отговори (16) (5)
  1. добавен от: Анонимен 4 Април, 09:22

  Дано да е успял да мине границата и да стигне там където са Цветан Василев или братя Галеви.

 • Отговори (12) (4)
  2. добавен от: анонимен 4 Април, 09:49

  По великден стават чудеса дано сеспаси Пелов той бе единственият който се опулчи срещу корупцията в Ботевград и тесе опитват да го смажат

 • Отговори (7) (12)
  3. добавен от: Анонимен 4 Април, 10:57

  Ако ще и за междувселенско издирване да го обявят, ще е същото, като да избереш недоразумението гавалигльо - НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПОЛЗА

 • Отговори (15) (3)
  4. добавен от: Анонимен 4 Април, 11:06

  Ааа не, никаква граница все още. Има да свърши малко работа и да изчисти малко боклук в северната махала с тъмни отенъци и тогава вече да минава границата

 • Отговори (0) (0)
  5. добавен от: Анонимен 4 Април, 12:37

  :x

 • Отговори (4) (2)
  6. добавен от: Анонимен 4 Април, 16:29

  Чак пък толкова опасни и тежко въоръжени,Маринов,не преувеличаваш ли,и то много?

 • Отговори (1) (0)
  7. добавен от: Анонимен 5 Април, 09:58

  http://m.24chasa.bg/novini/article/6799018

 • Отговори (0) (0)
  8. добавен от: стрелец 6 Април, 22:08

  И само с прашка да са,за полицията са тежко въоръжени.

 • Отговори (0) (0)
  9. добавен от: Анонимен 19 Април, 00:43

  Svine mrusni vie nqmate milost moje da sme cigani no nikoga ne bixme obili a vie obivate gospot she vi obie v mirizlivite svine bokluci gadni pelov shte ima da se krie dosta

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

За или Против "Синя зона" в центъра на Ботевград

Анкета » коментари (11)

За или Против "Синя зона" в центъра на Ботевград

отговори
За (114)
70% Complete
Против (147)
70% Complete
Необходимо е. В противен случай няма как да се избегне хаосът (36)
70% Complete
Не съм съгласен да плащам, за да има къде да паркирам (31)
70% Complete
Не ме интересува (9)
70% Complete