Четвъртък, 18 Април 2024, 10:15

Издателство „Нов човек” и днес в Ботевград

22 Май 2012, 15:36
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5044 0


По повод 24-ти май, издателство ”Нов човек” избра да гостува в Ботевград. Намира се пред магазин "Европа". Тази година то ще навърши 22 години от създаването си. Издателството дари вчера 170 книги на Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов”. Дарението е финансирано от софийския гражданин Елена Рачева на добра воля и е в размер на 1 000 лв., съобщи за „Балканец” Деница Папратилова, собственик на издателството. Инициативата се осъществява по европейски проект за зареждане на библиотеките в цяла България.
Повече от 180 заглавия са подредени в мобилната книжарница. До момента са продадени  39  книги. Ботевградчани проявяват интерес предимно към детски произведения и книги с възпитателно съдържание на Д-р  Джеймс Допсън -„Детето със силна воля”, „Смелостта да възпитаваш”, „Да отгледаш момчета”, „Да отгледаш момичета” и др. Любителите на четивото питат за произведения на теми като мистика и предсказания, каза Папратилова. Подвижната книжарница е гостувала и на други градове в страната като Перник, Радомир, Благоевград по различен повод (панаир на книгата) , каза още издателката.
Сред произведенията, които се търсят най-много е „ Разкриване тайните на творението” на Денис Питърсън. Мобилната книжарница предлага добра бизнес колекция – „Честни пари” на Гари Нордс, Джон Максуел „21 неоспорими закона за лидерството”, на Нанси Лии Демос. Интерес има и към „Лъжите на които жените вярват”, „Идоли за погибел” на Хъбър Шлос, „Навиците на ума” Джеймс Сайър, Води Бокъм- „Вяра изграждана в семейството”. Предстои излизането от печат на следващата  книга на Бокъм „Какъв трябва да бъде той, за да се омъжи за дъщеря ми”. Писателят съвсем скоро ще пристигне у нас, за да води лекция за брака и семейството, издадоха издателите. Книгата „Нов библейски речник” пък е получила наградата „Христо Гаданов” за хуманитаристика. Любопитен факт е ,че „ Доказателства, които изискват присъда” на  Джон Макдауъл е специално поръчана и  напечатана за депутатите от 40-тото Народно събрание.
Мобилната книжарница на издателство „Нов човек” ще остане в нашия град до края на деня , каза собственичката Деница Папратилова.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete