Сряда, 24 Април 2024, 03:15

Изгорял параклис получи средства за възстановяване след намесата на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров

25 Юни 2018, 13:20
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1213 1


Параклисът „Света Петка“ в гр. Долна баня Софийска област получи 6000 лв от дирекция „Вероизповедания“ на Министерски съвет след настояването на областния управител Илиан Тодоров да бъде възстановено това духовно място с вековна история.
Параклисът „Света Петка“ изгоря напълно след пожар, причините за който не бяха изяснени, а духовното настоятелство на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в гр. Долна баня се обърна към областния управител на Софийска област с молба за съдействие при извършване на възстановителните дейности.
Отпуснатите средства за възстановяване на параклиса в гр. Долна баня са поредния изпълнен ангажимент на Илиан Тодоров в обещанието му областта да се превърне в духовен център за изповядване на християнските ценности.
Припомняме, че областният управител на Софийска област дари три имота на Българската православна църква в елинпелинското село Елешница, върху които се помещава манастирът „Свето Успение Богородично“. Това направи възможно манастирът, който е построен в 16 век, да бъде възстановен и отново да отвори врати за миряните. В последствие по настояване на Тодоров манастирът „Свето Успение Богородично“ получи нови 10 000 лв от дирекцията по вероизповеданията.
Областният управител на Софийска област изказва сърдечни благодарности на Емил Велинов – директор на дирекция „Вероизповедания“ към МС за оказаното съдействие и ангажираност при решаване на проблемите с духовните средища в областта.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Юни, 17:29

    Време е народът да разбере как работи партия "Атака".Партията, която провежда най-силна социална политика.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete