Четвъртък, 25 Април 2024, 10:01

Изготвен е проект на Наредба за реда, начина и условията за отпускане на еднократна финансова помощ

8 Октомври 2020, 16:22
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1027 0


Основание за приемането на Наредбата за реда и начина на отпускане на еднократна финансова помощ на граждани от бюджета на община Драгоман е да се регламентират обществените отношения, свързани с предоставяне на еднократна финансова помощ, по социални и здравословни причини на гражданите на Община Драгоман. С Решение №170 от Протокол №6/24.06.2016г. на Общински съвет - Драгоман по Приложение №1 са определени Критерии за отпускане на еднократни парични помощи. От направените от проучвания на прилагане на инструкцията, се установени редица слабости.

Всяка година в бюджета на Община Драгоман се предвиждат средства за финансово подпомагане, отпускано по решение на Общински съвет. Поради това, следва да бъде приет ясен и обективен регламент /правила/ за изплащане на помощите, в които да са определени критериите, условията, процедурата и необходимите документи за предоставяне на еднократна финансова помощ.

С приемането на наредба ще се регламентира облекчена и ефективна процедура за подпомагане на нуждаещите се за решаване на здравни и социални проблеми, като бързото кандидатстване и предоставяне на финансови средства е особено релевантна при спешните случаи на граждани с тежки здравословни проблеми. Самата процедура и работата на Администрацията, ще бъде насочена към подпомагане на лица с доказани социални нужди и ще се постигне превенция срещу опитите за злоупотреби и недобросъвестни кандидати. Цели се създаване на ясни критерии за кандидатстване и получаване на еднократните помощи и получаване на такива само от лица имащи наистина необходимост от тях.

На заитересованите лица се предоставя в 30-дневен срок, считан от датата на публикуване Проект на Наредба за реда , начина и условията за отпускане на еднократна финансова помощ на граждани от бюджета на Община Драгоман. Предложенията могат да бъдат депозирани в деловодството на Община Драгоман, както и на следния електронен адрес: obsdragoman@abv.bg

Проектът на наредбата може да видите: ТУК



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete