Петък, 27 Ноември 2020, 16:11

Изложба на художника Денислав Тодоров

12 Септември 2019, 11:01
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 564 0


През втория ден от празниците на града, посветени на 45 години град Костинброд, бе организирана изложба на Денислав Тодоров. Прекрасната изложба от 30 картини е изложена от вчера в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“.
Денислав е роден на 23 декември 1974 година. Само няколко месеца след като Костинброд е обявен за град. Дори може да се каже, че е един от първите граждани на нашия град, заявява самият той. Костинбродският художник е участвал в множество изложби в град София, негови картини са включени в каталози в Япония, Гърция и Германия, както и в някои от международните биеналета и триеналета по графика. Над 300 картини са притежание в колекцията на няколко компании и частни лица в България, Гърция, Северна Ирландия, Испания, Германия, Латвия, Холандия, Швеция, Финландия, Италия, Япония, Русия и САЩ.
Изложбата беше посетена от кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов, зам.-кметът на община Костинброд г-н Александър Ненов, много жители и гости на общината. Официално се откри от Русанка Колева – организатор мероприятия в НЧ „Иван Вазов-1947“ и след прекрасни встъпителни слова за Денислав се даде думата на неговата майка – Жана Кръстанова.
Тя изчете прочувственото обръщение на Денислав: „Най- много изложби съм правил тук, в този салон на читалище „Иван Вазов“. Благодаря на г-н Трайко Младенов за предоставената възможност моята изложба да бъде включена в програмата за честването на 45-та годишнина на град Костинброд. Моето желание е по-скоро да има изложбена зала в Костинброд, в която да има постоянна експозиция на картини не само от мен, а и от други художници.“
Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд се изказа последен. Кметът поздрави художника като заяви, че изложбена зала ще има в близко бъдеще. Старата сграда на банята е включена в бъдещите проекти на общината. За нея има строително разрешение и финансиране. Остава само време да се започне. Г-н Младенов също заяви, че празник на град Костинброд без Денислав, не е празник! Кметът подари на художника стъклен плакет „45 години град Костинброд“. Този приз се дава по случай юбилея на града и само на хора допринесли за развитието на община Костинброд през последните 45 години.
Изложбата на картините ще останат в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“ до края на празника на града. Заповядайте да им се насладите!Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (646)
70% Complete
Не съм съгласен (373)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (337)
70% Complete