Вторник, 21 Август 2018, 05:35

Изложба на картините от пленера по живопис е подредена пред музея

10 Август, 14:05
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 865 0

Днес в присъствието на зам.-кмета на община Ботевград Борис Борисов и секретаря на общината Стефка Граматикова бе открита изложба на картините, създадени по време на едноседмичния традиционен пленер по живопис, който се проведе в общинската почивна база "Боженишки Урвич". Както по-рано писахме тазгодишното издание на инициативата е посветено на 100-годишнината от откриването на известния "боженишки надпис" в крепостта "Урвич".
В продължение на 7 дни, 20 художници от страната и чужбина твориха прекрасните си картини, за да ги представят днес пред Ботевградската общественост. Изложбата бе открита в 12ч. пред Исторически музей Ботевград, където бяха подредени около 40 картини.

Володя Казаков, местен художник и член на Съюза на българските художници обясни, че всички произведения ще бъдат дарени на община Ботевград, която от своя страна ще предложи част от картините за продажба на благотворителен тъгр. Средствата от него пък са предвидени за закупуването на кувьоз за родилното отделение на МБАЛ-Ботевград.

Да припомним, че в тазгодишния пленер участваха: проф. Бисева Вълева, доц. д-р Владимир Аврамов, доц. д-р Мартина Караиванова, Антония Дуенде, Златка Декова, Любомир Володкин, Жорж Ру, Антон Гошев, Румен Атанасов, Магдалена Петкова, Кирил Апостолов, Владимир Йосифов, Валентин Георгиев, ботевградчанинът Стилиян Станчев, Венета Нитова от Трудовец и двама докторанти от Великотърновския университет.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

отговори
Да, това е най-подходящото място. (65)
70% Complete
Не, има по-подходящи места. (37)
70% Complete
Идеята е добра, защото мястото е извън Ботевград. (36)
70% Complete
Не е удачно този терен да се ползва за гробищен парк. (40)
70% Complete
Не съм заинтересован. (21)
70% Complete