Петък, 29 Март 2024, 15:04

Изложба на писани яйца

26 Март 2012, 16:41
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 5861 1


По случай 60 годишнината на Исторически музей гр. Ихтиман, община Ихтиман и ръководството на Историческия музея организираха изложба в гр. Етрополе.Тя е първата от поредица такива където ще бъдат представени рисувани върху платно народни костюми от ихтиманския край и изложба на яйца.Изложбата бе подредена в Малкия салон на НЧ"Тодор Пеев-1871" и бе открита от зам.кмета на гр.Ихтиман,който започна с думите,че силно се надява това да бъде началото на едно приятелство и сътрудничество и подари на кмета на общ.Етрополе кошничка с писани яйца.Официален гост на изложбата бе и зам.кмета на общ.Етрополе Росица Христова.
Изработени на платна бяха представени носии от Ихтиманския край като женска ежедневна сукмена,моминска носия със салтамарка и с опрегач(престилка),детска носия"бръчник",лятна работна носия"фустанела",мъжка празнична носия и много други изработени под ръководството на Елза Балджийска.
Всички желаещи имаха възможност да се запознаят с технологията на писаните яйца.Дружеството на диабетиците "Вяра-диабет" благодари за отправената им покана и поднесе на гостите цветя с пожелание за много пролетно настроение.Изложбата може да бъде посетена и утре 27 март.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: vini 19 Април, 13:27

    na s neni ima v istoriceskiq muzei za velikdenski qica ot 3b drugite ot 3g gi ima a nas ni nema tova e sram za vsicki ce nesteni kacili v stranicata trqbva da ni kacite v stranicata na veizbuk tova beshew moq komentar

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete