Вторник, 23 Април 2024, 16:41

Изложба "Наследство, отразено в изкуството” бе открита по повод празника на Правец

17 Октомври 2017, 11:20
(1) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 1687 2


Изложба по повод 36 години от обявяването на Правец за град, бе открита вчера от 17.30ч в Исторически музей-Правец, под надслов „Наследство, отразено в изкуството”. В нея са показани традиции, паметници и култура в предмети и картини на различни държави по света. Сред тях са екзотични пана от Шри Ланка - дърворезбена процесия , 10-дневен карнавал в град Кандид, пано на сандалово дърво от Парламента на Индия, посрещане на Нова година в Шри Ланка, дърворезба от бамбук – изобразяващ танц от Гана, дърворезба и пано – маслена живопис на Ангкор Ват, най-големият индуистки религиозен паметник в света, от 12-ти век. Повечето от реликвите са собственост на българската държава, дадени на Исторически музей-Правец чрез фонд „13 века България”, но сред тях има и много подарени лично на бившия държавен глава Тодор Живков.
„В изложбата може да се усети атмосферата на старите столици Париж, Венеция, Братислава, Константинопол от 1892г, Бангладеж през 1975, както и на Велико Търново и стара София и много други”, посочи директорът на музея Таня Борисова. Откриването на изложбата уважиха народните представители Корнелия Нинова и Иван Ченчев.



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 07:04

    Страхотно е! Поздравления.

  • Отговори (0) (2)
    2. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 13:24

    колко е грозно всичко това... много добре, че се правят изложби и се представят експонати от различни култури, ама какво правят там разни депутатчета?!? това е гавра с музейното дело, културата и изкуството!!! Таня, като е пристрастна към червените, да си развява партийната принадлежност на други места, а не на работното си място!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete