Петък, 19 Април 2024, 10:14

Изненада: УС на БФБаскетбол прави коренни промени за чуждите състезатели в отборите

12 Юли 2017, 12:50
(2) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2385 2


На състоялото се заседание на 10 юли (понеделник), Управителния съвет на БФБаскетбол взе няколко революционни решения при разискването на изложения дневен ред.

По време на заседанието на УС на федерацията бе обсъден броят на чужденците в отборите. През следващия сезон не се предвиждат промени. Отново всеки отбор ще има право да картотекира общо петима, като най-много четирима от тях може да са едновременно в игра. Има обаче и някои допълнителни условия, които всеки отбор, който иска повече чужденци в състава си, трябва да изпълни, разкри президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

„Отборите, които ползват четири и повече чужденци в нашето първенство, трябва да имат задължително отбор в А група, за да се развиват българите. Ако няма такъв отбор, картотеката на четвъртия чужденец да бъде сумата от наредбата плюс 12 000 лева.“, заяви той.

Промени обаче се предвиждат за сезон 2018/19. Тогава всеки тим ще трябва да използва поне по двама българи едновременно в игра. Всеки състезател, който участва в българското първенство през следващия сезон, ще трябва да подпише и специална декларация, свързана с допинг правилата и залозите.

Относно баскетбола при жените се реши, че в следващите три години първенството ще се проведе в единна група без да се допуска участието на чуждестранни състезателки. Със седем гласа „ЗА“ и един „ПРОТИВ“ Управата на БФБаскетбол реши: „От подадените заявки за участие в първенствата за жени- ДП и А група за сезон 2017/ 2018г бе установено, че 12 отбора са подали заявки за първенство без чуждестранни състезателки и 1 за участие с такива. На базата на желанието на отборите, подали заявки, УС реши за сезоните 2017/ 2018г, 2018/ 2019г, 2019/2020г. да има единна А група жени, като се променя Наредбата, в частта за чуждестранни състезателки и не се допуска участието на такива в българското първенство“.

Друго от решенията на заседанието засяга формата на турнира за Купата на България при мъжете. Новото е, че от следващия сезон в надпреварата ще могат да се включат и отбори от А група.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Юли, 13:00

    хахахах да и като дойде следващия сезон пак ще го променят пародията е пълна

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: koko 24 Януари, 15:43

    KAKVATO FEDERACIATA TAKYV E BASKETBOLA

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete