Петък, 26 Април 2024, 00:45

Изпълнени са 81% от участъка между Ябланица и "Боаза" на АМ "Хемус"

21 Юни 2019, 07:03
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1815 2


От миналата година се работи по общо над 25 км от автомагистрала „Хемус“ – в участъците между Ябланица и п. в. „Боаза“ и от п. в. „Белокопитово“ до п. в. „Бухово“. От първия са изпълнени 81% от дейностите, като вече е започнало и полагане на битумизирана основа. Очаква се работата по него да завърши до края на 2019г.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на изслушване в парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, съобщиха от МРРБ.

Регионалният министър коментира още, че се работи само по 1,5 км от трасето на другия участък – между пътните възли „Буховци“ и „Белокопитово“. Строителството по останалите 15 км не може да започне заради неприключилите отчуждителни процедури. За тях за пръв път ще се възползваме от промените в Закона за държавната собственост и ще поискаме предварително изпълнение на отчуждението, съобщи Аврамова и изказа благодарност към народните представители за направените законодателни изменения. 9 са делата, за които е поискана такава процедура.

Продължава теренното осигуряване на 134-километровия участък от п. в. „Боаза“ до разклона с пътя Русе – Велико Търново, информира още министърът. Те са по-напреднали за първите три от общо шест участъка, на които е разделено трасето. Агенция „Пътна инфраструктура“ разчита на съдействието от общините, за да може отчуждителните процедури да приключат по-бързо. В две отсечки, в които те са завършени, се работи на терен.

По време на изслушването стана ясно, че дясното платно на пътя Мездра-Ботевград ще бъде изградено върху сега съществуващото, а лявото ще се изгражда успоредно на него, с изключение на отсечка с дължина около километър, където трасето напуска съществуващия път. Пресичанията с републиканските и общинските пътища ще бъдат оформени като кръгови кръстовища. Избран е изпълнител на лот 2 от трасето, но процедурата се обжалва в Комисията за защита на конкуренцията. Скоро се очаква да има избран изпълнител за лот 1.

Източник: tribune.bg

Коментари (2)

  • Отговори (6) (2)
    1. добавен от: Анонимен 21 Юни, 15:03

    Завършвайте бързо стройтелството за да почнете веднага ремонта

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: ДО №1 27 Юни, 17:03

    разби ги :lol: :lol: :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete