Петък, 29 Март 2024, 07:48

Изпит на Кеймбридж се проведе днес в "Марконис"

24 Юни 2020, 23:40
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1291


Днес възпитаниците на Езиков център „Марконис” положиха изпит на „Cambridge”.
Всяка година изпитващите по време на изпитите са различни. Екипът на изпитващите включваше  г-н Дейвид Дивайн, г-жа Мария Николова и г-жа Слава Василева - мениджър ключови клиемнти в АВО изпитен и езиков център София.


Броят на кандидатите за изпит на „Cambridge” надхвърли 50 човека. Броят на записаните за този изпит, в сравнение с тези на „Pearson” от преди няколко дни, е двойно по голям, тъй като регистрастрациите бяха направени преди да бъде обявена пандемията.


„Радвам се, че заедно с колегите от Езиков и изпитен център АВО толкова много години работим заедно. Всъщност това е десетата юбилейна изпитна сесия. Предстои тържествено връчване на сертификатите. Вярвам, че това ще се случи есента. Надявам се всички мерки да отпаднат дотогава”, каза управителят на езиков център „Марконис” д-р Николай Николов.


Той поясни, че въпреки трудностите около създалата се ситуация с пандемията и спазването на строгите противоепидемични мерки, е създадена нужната организация за успешното протичане на изпита.


„За мен е много важно, че изпитите на „Cambridge” се провеждат всяка година, защото те са атестат, за това доколко добре работят колегите и обучаваните”, зааяви д-р Николов и добави: „До момента, за 10-те години, в които работим с Езиков Център АВО, успешно положилите изпити кандидати, които са получили сертификат благодарение на подготовката си в Езиков център „Марконис” надхвърлят 600 човека, а с тазгодишните кандидати се надяваме да станат над 650. Особено ме радва фактът, че през годините успяваме добре да предадем посланията и смисъла от тези изпити.”


Много възпитаници на Езиков център „Марконис” са студенти в чужбина, кандидатствайки с именно тези документите на „Cambridge” и „Pearson”.


„Наскоро чух прекрасната новина, че наш ученик е приет 2020 г. специалност International Business във Fontys  Universyti of applied sciences Холандия. Миналата година той завърши обучението си в „Марконис” като изкара и най- високото ниво С2 с прекрасен резултат. Затова нашият наслов за 15-годишнината е „От азбуката до най-високото ниво- С2”, защото в него също имаме традиция на обучението”, сподели още д-р Николов.


Относно работата по време на пандемия г-н Дейвид Дивайн отбеляза, че много училища вече успяват да предложат добри условия за подготовка на децата.

„Цялата общност е един екип. Заедно с родители, деца и учители обединиха силите си, за да имаме тези резултати. Очевидно става въпрос за много по-усилена работа от страна на всички нас. Но както виждате общността наистина успя да работи заедно и очакваме резултатите да са като всяка друга година”, каза г-н Дивайн.


В тази връзка д-р Николов добави, че при направена съпоставка на академичното представяне на обучаваните преди обявяване на пандемията с това в условията на коронавирус, резултатите са все така добри, което е показател за това, че всички се справят добре със ситуацията.


„Най- големите ми притеснения като управител и собственик на езиковия център, когато беше обявена епидемията, бяха свързани с това до колко успеваемостта ще се повлияе от такъв формат на работа. С много усилия от всички страни успяхме да се справим и бяхме един много добър екип- колегите, учениците и техните родители, особено на по-мъничките дечица, чийто родители бяха с тях през повечето време.


Тази пандемия поставя пред изпитание целия свят. Вярвам, че с общи усилия можем да се справим със ситуацията, че ще се увенчаят с успех усулията ни и се надявам резутатите да бъдат добри”, каза още д-р Николов.


Г-жа Слава Василева от АВО център заяви, че учениците на „Марконис” винаги показват едни от най-високите резултати в страната, дори на ниво С2.

„Използвам случая да благодаря на целия екип на „Марконис” за любовта и отдадеността в работата си. 
Изключително много благодаря на родителите и прекрасните ученици, защото благодарение на тях тези изпити могат да бъдат проведени дори в условия на пандемия и показахме заедно, че можем да го направим. Вярвам, че и занапред ще е така.” С тези думи д-р Николов изрази своята благодарност за успешната работа.


Въпреки пандемията, тази година в „Марконис” отново има голям брой регистрирани кандидати за изпитите на „Cambridge” и „Pearson”, като броят е най-високият в страната за тази изпитна сесия сред училищата, с които партнира АВО.


Изпитният ден отново премина при строго спазване на противоепидемичните и санитарни мерки.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete