Петък, 19 Април 2024, 08:26

Изпити на Кеймбридж днес в "МАРКОНИС"

25 Април 2015, 14:53
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1617 10


За пета учебна година днес в езиков  център „МАРКОНИС” се провеждат изпити на Университета Кеймбридж за най-малките му възпитаници чрез отворения изпитен център в София - АВО Езиков и Изпитен Център, София. Тази година има 46 регистрации за детските нива, съобщи за balkanec.bg управителят Николай Николов. Изпитващи са англичанинът Теранс Рандъл и Светла Попова.
Вече 10 години обучавани на езиковия център полагат изпитите на Университета Кеймбридж.
 
Общо 62 са се регистрирали за изпитите на Кеймбридж засега, но се очаква да има поне няколко индивидуални регистрации. Същият е и броят на регистрациите за другия изпитен борд - PEARSON (отново 62 обучавани), но това не е окончателният брой на очакваните регистрации, каза Николов.
 
„За мен е много радостно, че за пореден път провеждаме изпити с „Авобел”. Учениците се справят добре, така че се надяваме резултатите да са добри”, заяви управителят на „Марконис”. Подобно бе и мнението и на Теранс Рандъл, който изпитва за втори път в "Марконис". По думите на Николай Николов окончателните оценки ще станат ясни след месец, когато ще бъдат проверени работите. Всички изпитни работи се изготвят, проверяват и оценяват в Кеймбридж. Сертификатите също идват от там. „Най-високите нива на тези изпити са входен билет за университетите за цял свят и в България. Напоследък много университети в нашата страна признават изпитите на Кеймбридж и  PEARSON. Радвам се за тази традиция, защото вече имаме доста студенти в чужбина, които са получили сертификати  за най-високите нива на двата борда. Така или иначе е много важно да се вземат всички изпити, за да се трупа опит в полагането на изпитите. За малките ученици пък е важно, защото получават допълнителна мотивация и желание за работа”, посочи Николай Николов.
По думите му тези изпити са важни, тъй като представляват външен атестат на преподавателите в „Марконис” и на самите обучавани. „Нашите обучавани могат да бъдат убедени, че по този начин има обективност в оценяването”, допълни Николов. Предстои провеждането на писмен и устен изпит на борда на PEARSON през първата половина на май.


Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Април, 21:55

    Това е много добре с тези изпити но имали поне един ученик от това училище приет в Университета Кеймбридж.Това е истинското мерило за ползата от тези изпити.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Април, 22:42

    Един и същи коментатор всеки път щом има информация от Марконис. Като толкова се интересуваш, №1, поразпитай и ще раззбереш къде са приети сътудентите на Марконис. Но те няма да станат по-малко, защото на теб ти се иска така. А за мерило, нека не си говорим, защото всички знаят какво и кое е твоето мериоло, което се опитваш да изтъкнеш хвърляйки кал по Марконис.
    До момента нямаш успех. За пореден път!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Април, 07:06

    До№2 Смятам ,че зададения въпрос е много актуален и с нищо не хвъря кал върху никого и не разбирам защо се дразниш.След като постояно се афишира с нещо е нормално да се отчетат резултатите от него и смятам ,че няма причина да не се направи.Иначе всичко друго ще значи само пушилка и не съм №1.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Април, 11:23

    Аз пък съм родител на дете завършило Марконис. В момента дъщяря ми е студентка в Англия и мога да ви кава, че именно благодарение на обучението си в Марконис постигна тези успехи. И там освен английски, научи и много други неща, които са и полезни в живота. Стана по-дисциплинирана по отношение на академичната си подготовка, по-отговорна и амбициозна. Притежава 4 сертификата на Кеймбридж.
    А доколкото знам, тя не е единствената студентка на Марконис.
    Факт е, че в това училище се случват хубави неща и аз се радвам, че го имаме в нашия град!
    Успех на децата и преподавателите в Марконис!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Април, 12:01

    В чужбина учат много деца от града там има място и за тези с много възможности така и за тези с по скромни такива.Тук се поставя въпроса колко са приети в най- елитните нали държат изпитите по тяхна система.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 26 Април, 12:48

    Тук се поставя друг въпрос - защо неколцина анонимни драскачи постоянно се опитват да оплюят Марконис.
    Вече десет години обаче опитите са им неуспешни!!! Стотици ученици са получили международни сертификати в Марконис.
    Не един и двама студенти на Марконис са приети в престижни университети. Това е положението. Приемете фактите, колкото и да не ви харесват!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 26 Април, 13:00

    Ние, родителите на успелите ученици в Марконис, чиито деца са студенти в чужбина, няма да спрем да благодарим на екипа на това училище и да разказваме за него, зашото децата ни успяват благодарение на придобитите си знания там.
    И това не е реклама на Марконис. Това е споделен житейски опит. А времето е най-добър съдник кой е прав и кой не.
    В крайна сметка, има ли значение кой къде учи. Важното е да постига успехи. Аз се радвам на всики успели деца без значение къде са се подготвяли!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 26 Април, 14:12

    Разбирам някой си прави труда да защити Марконис но не виждам смисъл да го правите защото никой да тук с нищо не го е оплюл.Един човек може би най добронамерено зададе въпрос и невиждам причина да не му се отговори.Може би за там има по специални изисквания за който повечето не знаем.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: анонимен 26 Април, 14:37

    8 невиждам защо наистина неотговорят на 1, явно има страх от отговора тия уж родители може да си ги пише фирмата дето използва името на Кеймбридж.така както (пример давам)Лили Иванова пееше в долнопробна кръчма в Германия, а в България пишат суперлативи, така е със всичко в света. Пари се печелят като се ползва име и овцете юруш

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 26 Април, 19:09

    Какъв отговор повече да се даде от това, че Марконис има бивши ученици, които са студенти в чужбина! И тази година има новоприети студенти в чужбина именно с тези сертификати. Но това очевидно не се харесва на някои хора.

    Браво на Марконис. Най-доброто частно училище в Ботевград!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete