Четвъртък, 28 Март 2024, 22:20

Изпити на PEARSON, за единадесета поредна година в езиков център "Марконис"

18 Май 2019, 10:26
(6) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2161


За единадесета поредна година езиков център „МАРКОНИС” в Ботевград провежда международно признатите изпити на PEARSON.

Официално изпитният ден стартира в 8.00ч.

Преди началото на изпита, управителят на езиковият център, д-р Николай Николов заяви, че на днешния писмен изпит се явяват 52 човека. Миналата седмица е проведен устния изпит. Д-р Николов подчерта, че финалната оценка се оформя в Англия. Неговото впечатление е, че в центъра се работи много добре и се постига високо езиково ниво на подготовка на децата, които тук научават как се става лидер: „В Марконис, освен, че ги научаваме на езици, нашето верую е, че обучаваните тук се подготвят за бъдещите лидери във България и това са само началните стъпки в езиковата им подготовка“.

Д-р Николов отбеляза, че от 6-7 години кандидатите за изпитите на PEARSON са за всички езикови нива. Той благодари на екипа, постигащ високото ниво на подготовка на децата.

Минути преди началото на изпита, д-р Николов даде думата на г-жа Видинова, която благодари на „всички смели деца, че се явяват на изпитите“. Тя сподели, че едно от най-големите предимства на Ботевград е, че преди 11 години д-р Николов успя да направи възможно провеждането на изпитите на PEARSON. По този начин децата пристъпват към тях с чувството, че се явяват на международен изпит.
Г-жа Видинова пожела успех на всички деца.

По-нататък д-р Николов обърна внимание на секретността на материалите. Той поясни, че след изпитването на учениците, изпитните материали веднага ще бъдат изпратени в Англия. Според регламент на изпитния борд, ако до 24 часа след приключване на изпитния ден материалите не пътуват за Англия, изпитът се счита за невалиден. Затова центърът подлежи на 48-часов контрол, както от София, така и от Англия.

Само един човек има достъп до информацията и това е д-р Николай Николов, в качеството си на супервайзер на изпитите на PEARSON.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete