Петък, 19 Октомври 2018, 15:09

Изпращане на бъдещите първокласници в ДГ „Здравец“ – с. Трудовец

29 Май, 23:41
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1249 6

Вълнуващ завършек на поредица от изяви на децата от предучилищната група на ДГ „Здравец“, бе днешното тържество. На сцената те показаха израстването си в детската градина под ръководството на своите учителки – г-жа Стаменова и г-жа Накова.

Началото бе поставено с песен за детската градина, която не се забравя. А готовността за постъпване в Първи клас бе показана с познаването на числата и разбирането на важността от изучаването на математиката, познаването и на „умните знаци“, дадени ни от братята Кирил и Методий. Децата рецитираха, че учат буквите с обич голяма, а те от своя страна пък искат да бъдат изписвани красиви.

Присъствайки на тържествената програма, родителите имаха възможност да разберат, че времето, което тяхното дете е прекарало в детската градина е формирало у него ценности, които ще му помогнат да бъде добър ученик.

Бъдещите първокласници чрез песни и стихове разказаха колко е важно да получат „Браво“ от мама и учителката, колко е важно да внимават в час, как да научат първите уроци без да правят грешки, показаха колко е важно приятелството за първокласника и колко големи и важни могат да бъдат мечтите на децата.

На сцената децата се показаха като потомци на българи със славни имена. Времето, прекарано в детска градина „Здравец“ ги е научило, че България е Рая.

В края на тържествената програма, директорът на детското заведение поздрави децата, които есента ще прекрачат прага на родното училище. Госпожа Донка Стаменова заяви, че предава тези прекрасни деца на училището с пожелание и там учителите много да се грижат за тях. Специални благодарности бяха изказани на г-жа Веска Накова, която през изтеклата учебна година всеотдайно се е грижила, обучавала и възпитавала бъдещите първокласници. От своя страна г-жа Накова заяви, че 41 години е посветила на децата в детската градина на Трудовец и съвсем отговорно заявява, че тук се работи леко, спокойно и с удоволствие.

Празникът бе уважен от директора на ОУ „Л. Каравелов“ – Илияна Марчовска. Тя отправи мил и сърдечен поздрав към бъдещите ученици и им пожела много волни игри през лятото, за да са готови есента да се справят с новите условия и изисквания в училище.

От името на родителите, Веселка Христова благодари за грижите към децата, положени от целия колектив на детското заведение.

Красив завършек на празника бе танцът на децата - участници в клуб „Спортни танци“ към детската градина.Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

 • Отговори (5) (0)
  1. добавен от: Анонимен 30 Май, 10:12

  Балканец голямата медия....колко пари ви дадоха да не пуснете новина за циганския инцидентбв дискотеката????

  • (3) (0)
   1. добавен от: Анонимен 30 Май, 10:54

   по принцип БЪЛХАнец не е медия, а група неграмотници с овчи мозъци, които пишат в малоумен клюкарски сайт, обслужващ интересите на мaнraляцuтe и на безполезната пионка недоразумението гавалигльо

  • 2.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 3.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (0) (0)
  2. добавен от: Анонимен 30 Май, 14:29

  Не мърсете публичното пространство с простотиите си!

 • 3.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (1)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

Анкета » коментари (1)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

отговори
Да (56)
70% Complete
Не (110)
70% Complete
Съгласен съм, това ще подобри качеството на въздуха. (16)
70% Complete
Не смятам, че е необходимо. Това няма да промени качеството на въздуха (70)
70% Complete
Не съм заинтересован (2)
70% Complete